Κόκκαλης: «Φτάνει πια η βρωμιά σου Μαρινάκη»

Τετάρτη, Νοέμβριος 20, 2019 - 7:05μμ

Ο Σωκράτης Κόκκαλης βγαίνει προσωπικά μπροστά και κηρύσσει ανοιχτά τον πόλεμο στον Βαγγέλη Μαρινάκη – έναν πόλεμο, με φόντο τον Ολυμπιακό αλλά με προφανείς προεκτάσεις στο επιχειρηματικό, πολιτικό και μιντιακό σύμπλεγμα που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές.

Με μια σπάνια δημόσια παρέμβασή του – την πρώτη μετά από χρόνια – ο Σωκράτης Κόκκαλης καταγγέλλει, με ανοιχτή επιστολή, τον Βαγγέλη Μαρινάκη για «οχετό» και «βρώμικες μεθοδεύσεις» εναντίον του και για «άθλιες επιθέσεις κατά της οικογένειάς του».

Την τελική σπίθα του πολέμου άναψε η απόφαση του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού να πουλήσει – μέσω της ΙΝΤΡΑΚΑΤ - το μερίδιο του από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη σε άγνωστη εταιρεία και ζητεί από την ΠΑΕ Ολυμπιακός να αδειάσει τον χώρο εντός 30 ημερών και να αποδώσει το ακίνητο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά Κόκκαλη από τα μέσα που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού, για μια σειρά από οικονομικά ζητήματα δεκάδων εκατομμυρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το χρέος του συλλόγου το 2010, όταν και έγινε η μεταβίβαση. Σε ορισμένα από τα δημοσιεύματα μάλιστα ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που έχει βάλει στόχο να καταστρέψει τον Ολυμπιακό.

Η απάντηση Κόκκαλη ήρθε σε πολύ σκληρούς τόνους τελικά, μέσα από την επιστολή του που είναι η εξής:

«Κύριε Μαρινάκη,

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Οι συνεχείς απαράδεκτοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σου εις βάρος μου, οι άθλιες επιθέσεις εναντίον της οικογένειάς μου και οι βρώμικες μεθοδεύσεις κατά των επιχειρήσεων που συμμετέχω, με αποκορύφωμα το χθεσινό οχετό από τα Μέσα που έχεις εξαγοράσει δεν θα μείνουν πλέον αναπάντητα.

Παρέλαβα έναν Ολυμπιακό ερείπιο και σου παρέδωσα ένα ΜΕΓΑΛΟ Ολυμπιακό με πρωταθλήματα, κύπελλα, σύγχρονο γήπεδο, προπονητικό κέντρο, ακαδημίες, σχολές και γραφεία. Για να γίνουν όλα αυτά, που ήταν μία προσπάθεια ιδιαίτερη δύσκολη, εκτός από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, διέθεσα πολύ χρόνο, έλαβα κρίσιμες πρωτοβουλίες και δύσκολες αποφάσεις γιατί πάνω από όλα είχα το συμφέρον του Ολυμπιακού.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν προσωπικά Πρόεδρος και ο μέτοχος του Ολυμπιακού χωρίς να κρύβομαι πίσω από offshore εταιρείες και παρένθετα πρόσωπα.  Βλέπω ότι εσύ χρησιμοποιείς τον Ολυμπιακό και ΜΜΕ που ελέγχεις ως ασπίδα προσωπικής σου προστασίας, εργαλεία προώθησης προσωπικών σου συμφερόντων και πολιτικών φιλοδοξιών. Ο Ολυμπιακός ανήκει στο λαό του, είναι πιο μεγάλος από μένα και σίγουρα από σένα.

Μην συνεχίζεις να τον μικραίνεις.
Σωκράτης Κόκκαλης»

Υποστήριξη: SilkTech