Κλικ στην 9η Ποδηλατική βόλτα του Πανεπιστημίου - Από το Ριο μέχρι την πλατεία Γεωργίου!

Δευτέρα, Μάιος 7, 2018 - 1:46μμ

Επιτυχία σημείωσε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, η 9η Ποδηλατική Βόλτα του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο "Πάμε με Ποδήλατο" που οργανώθηκε από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

Στις 12:00 το μεσημέρι, εκατοντάδες φοιτητές, εργαζόμενοι, γονείς και παιδιά από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή εγγράφηκαν και συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερη ποδηλατική βόλτα 8 χιλιομέτρων, με αφετηρία το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών και τερματισμό την πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της πόλης.

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο διέθεσε προς δανεισμό αρκετά ποδήλατα για όσους συμμετέχοντες δεν είχαν, μοίρασε αναμνηστικά καπέλα σε όλους τους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες, και κλήρωσε συμβολικά δώρα κατά τον τερματισμό!

Σκοπός της ποδηλατοδρομίας που είναι πλέον θεσμός και πραγματοποιήθηκε φέτος για 9η χρονιά, είναι να αντιληφθεί τόσο η πολιτεία όσο και η κάθε οικογένεια ξεχωριστά αλλά και ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα, τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας. Άσκηση, ευκολία στη μετακίνηση, διευκόλυνση στο παρκάρισμα, αναψυχή, γνωριμία τοπίων της περιοχής μας, συνάθληση και πολλά άλλα είναι μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ποδηλασία.

"Τέτοιες δράσεις εντάσσονται στον μαζικό αθλητισμό που είναι από τους κυριότερους στόχους του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού" όπως τόνισε ο συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής κ. Άρης Αγγελόπουλος. Συμπλήρωσε επίσης πως το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο θα συνεχίσει να αναδεικνύει πολυποίκιλα την αξία της σωματικής άσκησης όχι μόνο για την πνευματική και σωματική ανάπτυξη, αλλά και για την διάπλαση του χαρακτήρα του παιδιού, του έφηβου, του φοιτητή, του ενήλικα.

Ο αναπληρωτής πρυτάνεως κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος, κατά την εκκίνηση και κόβοντας την κορδέλα έναρξης της 9ης ποδηλατικής βόλτας, μίλησε για τους σκοπούς του Πανεπιστημίου Πατρών που οργανώνει τέτοιες δράσεις και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την παράλληλη ενασχόληση των φοιτητών εκτός από τις σπουδές τους με τον πανεπιστημιακό αθλητισμό αλλά και την σύνδεση των διαφόρων δράσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με τους κατοίκους της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής.

Στον τερματισμό, εκ μέρους της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών και ως ποδηλάτης, ο πρόεδρος και αναπλ. καθηγητής κ. Δημήτρης Κουζούδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμμετοχή όλων αυτών των ποδηλατών οι οποίοι "χτίζουν" την ποδηλατική συνείδηση και γίνονται παράδειγμα για τους άλλους συμπολίτες μας ώστε να αγαπήσουν και να χρησιμοποιήσουν όλο και περισσότεροι το ποδήλατο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, ο σύμβουλος αθλητισμού κ. Τάκης Πετρόπουλος, δήλωσε πως ο Δήμος Πατρέων στηρίζει τη χρήση του ποδηλάτου και των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, αναφέρθηκε στην κατασκευή του παράκτιου ποδηλατοδρομίου της πόλης και ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Γυμναστήριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Το συντονισμό και την ευθύνη διεξαγωγής της ποδηλατικής βόλτας είχαν τα μέλη Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου και συγκεκριμένα ο συντονιστής του Γυμναστηρίου Άρης Αγγελόπουλος, και οι Νίκος Βασιλείου, Αλέκος Πολυδωρόπουλος, Γρηγόρης Μικρώνης καθώς και η Αγγελική Σώρρα (Φυσικής Αγωγής-Γραμματεία), Γιώργος Βασιλακόπουλος (Γραμματεία).

Κατά τον τερματισμό μοιράστηκαν παγωτά σε όλους τους ποδηλάτες και κληρώθηκαν συμβολικά δώρα από τα ζαχαροπλαστεία "Εντελβάϊς". Την 9η Ποδηλατική Βόλτα υποστήριξαν επίσης ο Δήμος Πατρέων και η εθελοντική ομάδα "Ε", ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών, η εταιρεία ποδηλάτων IDEAL, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου, το τμήμα Τροχαίας Πατρών και οι φοιτήτριες εθελόντριες της Γραμματείας Ντορέτα Φερμελή και Νίκη Μιχάκη.

Υποστήριξη: SilkTech