Κλειδάριθμος της ΟΥΕΦΑ για αποφυγή Ελληνοτουρκικών αναμετρήσεων

Τετάρτη, Ιούλιος 29, 2020 - 11:02πμ

“Φωτιά” στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βάζουν δημοσιεύματα από την Τουρκία. Αρχής γενομένης από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League η UEFA θα βάλει κλειδάριθμο ώστε να μην έρχονται αντιμέτωπες ελληνικές και τουρκικές ομάδες λόγω της κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην Τουρκία η UEFA σκέφτεται να ορίσει ότι ελληνικές και τουρκικές ομάδες δεν θα μπορούν να παίξουν αντίπαλες στις διοργανώσεις της, λόγω της κρίσης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών και του ζητήματος που έχει προκύψει με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι Τούρκοι επικαλούνται όσα μεταδόθηκαν στο αγγλικό ραδιοφωνικό “Talksport” με θέμα το μονοπάτι των μη πρωταθλητών για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εκεί αναφέρθηκε πως είτε η Τραμπζονσπόρ, είτε η Μπεσίκτας συμμετάσχει τελικά στα προκριματικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας που θα είχε μια τέτοια αναμέτρηση από την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η πληροφορία φέρεται να αποδόθηκε μάλιστα σε αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές φήμες και η UEFA ορίσει ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τουρκική ομάδα τότε οι υποψήφιοι αντίπαλοι των “ασπρόμαυρων” περιορίζονται στις Βικτόρια Πλζεν και Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Η UEFA πάντως στο παρελθόν έχει πάρει ξανά αντίστοιχα μέτρα καθώς με κλειδάριθμο είχε εξασφαλίσει πως δεν θα συναντιούνται ρωσικές και ουκρανικές ομάδες, λόγω των τεταμένων σχέσεων στην Κριμαία.

Υποστήριξη: SilkTech