Κίνημα Αλλαγής: «Το κατ’ όνομα Αθλητικό Νομοσχέδιο Αυγενάκη δίχασε τον αθλητισμό»

Κυριακή, Σεπτέμβριος 20, 2020 - 7:02μμ

Θέση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πήραν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζοντας επί τω πλείστων την αντίρρησή τους στις αλλαγές που προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Μεταξύ αυτών και το Κίνημα Αλλαγής, που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με προπληρωμένα συμβόλαια και με εκτελεστικό βραχίονα τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτέλεσε συγκεκριμένους στόχους με την ψήφιση του κατ’ όνομα Αθλητικού Νομοσχεδίου.

Ο Υφυπουργός δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και δικών του βουλευτών.

Η αυλαία έπεσε με την τελευταία «φωτογραφία» ιστορικού στελέχους του Αθλητισμού, δύο ώρες πριν από την ψήφιση του Νομοσχεδίου, προκαλώντας την αντίδραση όλου του σώματος και θυμηδία.

Το ηλικιακό όριο των 71 ετών κατέβηκε στα 70, η τελευταία εκπυρσοκρότηση εκτέλεσε και το τελευταίο θύμα.

Η όλη διαδικασία θύμιζε «άλλες εποχές», διχάζοντας το Αθλητικό Κίνημα.

Φάνηκε περίτρανα η πραγματική επιβουλή της Κυβέρνησης για τον πελατειακό έλεγχο του Αθλητικού Κινήματος και το πολυδιαφημισμένο κατ’ όνομα Αθλητικό Νομοσχέδιο πέρασε μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, τα δε αποτελέσματα του θα φανούν σύντομα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Ανδρέα Λοβέρδο και Εισηγητή τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, έδωσε σκληρή μάχη για την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του Νομοσχεδίου την οποία στήριξαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής.

Μάταια όμως αφού ο Υφυπουργός συνέχισε να περιπαίζει το Ελληνικό Κοινοβούλιο γελοιοποιώντας το Νομοθετικό Έργο.

Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι καθημερινά παρόν και δίπλα στο Αθλητικό Κίνημα, θα παρακολουθεί τις εκλογικές διαδικασίες από κοντά και θα παλέψει στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή στην πράξη του Νομοσχεδίου.

Θα στηρίξει τις προσπάθειες επιβίωσης των Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών και των εργαζομένων τους».

Υποστήριξη: SilkTech