Κεφαλλονίτικη υπόθεση ο τίτλος της Α1 ΕΣΚΑ-Η

Κυριακή, Ιούνιος 3, 2018 - 6:18μμ

Κεφαλλονίτικη υπόθεση θα είναι ο φετινός τίτλος της Α1 ΕΣΚΑ-Η, που θα φέρει και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Το Ληξούρι πήρε την επεισοδιακή πρόκριση στον τελικό επικρατώντας της Απολλωνιάδας με 55-54 στον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό.

Το παιχνίδι στο Ληξούρι ήταν όπως αναμενόταν ντέρμπι για γερά νεύρα και κρίθηκε στον πόντο, αποδεικνύοντας ότι και στα φετινά πλέι οφ δεν χωράνε προγνωστικά.

Το Ληξούρι διατήρησε με… νύχια και με δόντια το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στους «μελανόλευκους» που στάθηκαν επάξια ολοκληρώνοντας την εντυπωσιακή τους πορεία στα πλέι οφ.

Πλέον και αρχής γενομένης από την προσεχή Τετάρτη ξεκινάνε οι τελικοί της κορυφαίας ερασιτεχνικής κατηγορίας με την Κεφαλλονιά να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, να τελειώσει την υπόθεση τίτλος ακόμα και από το πρώτο παιχνίδι.

Οι πρώτοι της κανονικής περιόδου έχουν τόσο το πλεονέκτημα έδρας, όσο και το 2-0 στις νίκες απέναντι στο Ληξούρι από το πρωτάθλημα. Έτσι με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες, οι Κεφαλλονίτες ψάχνουν μόνο μία νίκη και οι δεύτεροι του πρωταθλήματος και νεοφώτιστοι στην κατηγορία, ένα μικρό θαύμα και τρία σερί μεγάλα παιχνίδια.

Ημιτελικοί

Κεφαλλονιά – Αίολος Αγυιάς  65-60 (3-0)

Ληξούρι – Απολλωνιάδα  68-57  (2-1)

Απολλωνιάδα – Ληξούρι  72-64 (2-2)

Ληξούρι – Απολλωνιάδα  55-54  (3-2)

Τελικοί

Τετάρτη 6 Ιουνίου

Κεφαλλονιά – Ληξούρι  (2-0)

Υποστήριξη: SilkTech