Κατάρ: 6.500 μετανάστες νεκροί «στον βωμό» του Μουντιάλ - ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, Φεβρουάριος 26, 2021 - 10:02πμ

Σοκαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του "Guardian" όσον αφορά στους μετανάστες εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6.500 άνθρωποι, διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν σκοτωθεί από το 2010, όταν κι άρχισαν οι εργασίες στο Κατάρ, ύστερα από την ανάληψη του Μουντιάλ. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ινδία, ενώ ακολουθούν το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα:

Οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε ατυχήματα, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό αποδίδεται και στις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, οι οποίοι "στοιβάζονται" σε κοντέινερ και εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

"Υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους", δήλωσε η Μέι Ρομάνος, ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία για να προσθέσει ότι: "Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας".

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της FIFA για το ίδιο δημοσίευμα σχολίασε: "Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο".

Υποστήριξη: SilkTech