Καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση σε βάρος πρώην διοικούντων του ΝΟΠ

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26, 2018 - 7:25μμ

Την πρωτόδικη απόφαση της δικαιοσύνης είχαμε στη γνωστή υπόθεση που ταλανίζει τον ΝΟΠ εδώ και πολλά χρόνια, με την πρώην υπάλληλο των γραφείων του Ομίλου, Κατερίνα Καβρεντούζη.

Η Κατερίνα Καβρεντούζη, που εδώ και πέντε χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, ειδοποιήθηκε τότε πως απολύεται, κατηγορηθείσα για την υπεξαίρεση εγγράφων. Η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΠ, αμφισβητήθηκε από την πλευρά της όπως και από κάποια μέλη της τότε διοίκησης, που παραιτήθηκαν με εξώδικη δήλωση.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο και μετά από πολλές αναβολές εκδικάστηκε χθες και είχαμε την απόφαση του δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, που αφορά σε καταδίκη των:

- Τότε πρόεδρου σε 30 μήνες φυλάκιση, 21 κατά συγχώνευση και σε 1 έτους στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.
- Τότε αντιπροέδρου σε 21 μήνες (15 κατά συγχώνευση).
- Ο τότε γενικός γραμματέας αθωώθηκε και των τριών κατηγοριών.

Οι ποινές είναι εφέσιμες.

Σημειώνεται πως η υπόθεση, στο εργατικό μέτωπο, έχει ήδη τελεσιδικήσει ως προς την πρώτη τριετία (δικαίωση της υπαλλήλου) ενώ είναι σε εξέλιξη οι αγωγές της Κατερίνας Καβρεντούζη για την αποκατάστασή της.

Και ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών, εξαιτίας συσσωρευμένων κακών χειρισμών των διοίκησεών του εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο θέμα, βαρύνεται με ένα χρέος δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με την απαξίωση λόγω της καταδίκης των παραγόντων του και με το χρέος που υπάρχει προς το ΙΚΑ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech