Καρέλας και Τρυπαναγνωστόπουλος μιλούν για την παγκόσμια επιτυχία του Στρατέγκο στα Καλάβρυτα

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 9, 2022 - 9:00πμ
Με τον Δήμαρχο στην απονομή

Μόνο επιτυχίες σημείωσαν οι αγώνες του 23ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Stratego 2022, που διοργανώθηκε προσφατα στα Καλάβρυτα.

Η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από όλους με τα καλύτερα λόγια, όντας με διαφορά ότι πιο εντυπωσιακό και άρτιο οργανωτικά έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Την κύρια οργανωτική ευθύνη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είχε ο σύλλογος της Patras Stratego Team και υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ήταν και υπό την αιγίδα της επιτροπής Ελλάδα 2021.

Για τα ελληνικά χρώματα ο νεαρός Γεράσιμος Καρέλας, της Patras Stratego TEAM  κατέκτησε την πρώτη θέση στην κύρια αγωνιστική κατηγορία του Senior, αφήνοντας από κάτω του όλα τα σπουδαία ονόματα του αθλήματος!

Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα!

• Τι σε δυσκόλεψε μέχρι την τελική επιτυχία;
Η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και το επίπεδο πολύ υψηλό. Όλα μου τα παιχνίδια από την αρχή μέχρι το τέλος του τουρνουά είχαν τρομερό ενδιαφέρον και πολλά από αυτά ήταν αρκετά αμφίρροπα. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα την πρώτη θέση γιατί είχα να αντιμετωπίσω πολύ δυνατούς αντιπάλους. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα και εύχομαι να καταφέρω να παρευρεθώ και στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα stratego που θα διοργανωθεί.
• Τι σου αρέσει στο στρατέγκο;
Στο stratego νομίζω πως μου αρέσουν τα πάντα. Βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την φιλοσοφία αυτού του παιχνιδιού. Είναι όμορφο επιτραπέζιο γιατί διαχειρίζεται έναν μεγάλο στρατό αποτελούμενο από σαράντα πιόνια και για να κερδίσεις τον αντίπαλο, χρειάζεται να συνδυάσεις μνήμη στρατηγική και παρατηρητικότητα, λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι.
• Τι θα άλλαζες στο άθλημα (αν θα άλλαζες);
Εννοείται πως δεν θα άλλαζα το παραμικρό στο stratego. Είναι τέλειο όπως είναι.
• Ποιους ευχαριστείς;
Πρώτα από όλα έχω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην οικογένεια μου η οποία είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου βήμα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά την Patras Stratego Team που με δέχτηκε από πολύ μικρή ηλικία και έγινα μέλος της. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος στα Καλάβρυτα και ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες που με την παρουσία τους ομόρφυναν την διοργάνωση.
• Λίγα λόγια για το πως είδες τη διοργάνωση
Νομίζω πως η ομάδα της Πάτρας φρόντισε για να μην λείψει τίποτα από την διοργάνωση του παγκόσμιου. Όλα ήταν άψογα οργανωμένα και προγραμματισμένη. Για να είμαι ειλικρινής δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα μπορούσε να διεξαχθεί ένα τόσο όμορφο τουρνουά.
• Ασχολείσαι με άλλα σπορ;
Έπαιζα πολλά χρόνια τερματοφύλακας σε ακαδημίες ποδοσφαίρου αλλά προς το παρόν το έχω αφήσει κυρίως λόγω διαβάσματος και υποχρεώσεων. Από παιχνίδια στρατηγικής έχω αγαπήσει πολύ το σκάκι. Δεν ασχολούμαι βέβαια συστηματικά ούτε είμαι σε κάποιον όμιλο, αλλά μου αρέσει να παίζω με καλή παρέα.

Ένα μικρό βιογραφικό
Γεννήθηκe και μεγάλωσε στην Πάτρα και είναι μαθητής στην Β' τάξη του 13ου ΓΕΛ Πατρών. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με εξωσχολικές δραστηριότητες, το ποδόσφαιρο αλλά και το stratego. Περυσι κατάφερε να πάρει το Proficiency του πανεπιστημίου του Michigan. Πλέον, ασχολείται συστηματικά με το stratego στον ελεύθερο  χρόνο του, κάτι που τον βοηθάει και τον ψυχαγωγεί ως ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην καθημερινότητα.

Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΓΚΟ

Ενας παλιός ακοντιστής, και αρσιβαρίστας παράλληλα, ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος, εδώ και μια δεκαετία είναι αυτός που έχει διαδόσει το αθλημα στην Πάτρα, που πλέον ειναι υπολογίσμη δυναμη!

Απόδειξη το παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλαβρύτων.

Ιδού τι δήλωσε στο sportin.gr

"Έκλεισε με τον καλύτερο για εμάς τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego. Μία διοργάνωση που είχαμε την τιμή να αναλάβουμε το 2019, για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αλλά και για να θέσουμε ψηλά τον πήχη όσον αφορά το οργανωτικό σκέλος.
Όταν λοιπόν όλοι έφυγαν εντυπωσιασμένοι από την αγωνιστική εμπειρία, από την πληρότητα στην οργάνωση, από το φυσικό κάλος της περιοχής και από τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, είμαστε ευτυχείς. Όταν όλα αυτά συνδυάζονται και με την απόλυτη επιτυχία του δικού μας αθλητή, του Γεράσιμου, στην κύρια κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, δεν μπορεί παρά να είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι.
Πέραν όμως του Γεράσιμου, καλό είναι να σημειώσουμε πως αγωνιστικά οι Έλληνες πήγαν εξαιρετικά, και ακόμη ένας παίκτης μας από την Patras Stratego Team, ο Ανδρέας Σαββανής βρέθηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης μπαίνοντας και αυτός στην Εθνική μας ομάδα.
Η ομάδα μας από το 2014 που ξεκίνησε, έθεσε ορθά τις βάσεις εξέλιξης και λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο. Πλέον έχουμε και μεγάλες αγωνιστικές διακρίσεις, καθώς και πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2020 στην κατηγορία του ατομικού ο Θεοχάρης Λουλάκης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και η Patras Stratego Team την πρώτη θέση.
Μένουμε όμως σταθεροί στον βασικό μας στόχο που είναι η διασκέδαση και η ενασχόληση με το stratego ή άλλα αθλήματα νόησης που προσφέρουν όξυνση του νου, συναναστροφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο και αποφυγή άσχημων συνηθειών για την ψυχική και σωματική υγεία".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech