Κάποιοι είναι σίγουροι, θα καταρρεύσει και το βοηθητικό του "Τόφαλος"

Σάββατο, Οκτώβριος 17, 2020 - 11:59μμ

Μεγαλεπήβολα σχέδια ακούσαμε και ξανακούσαμε για το παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς. Πολυφωτογραφήθηκε μάλιστα η επιχείρηση απομάκρυνσης καλαμιών, σκουπιδιών και μερικών βατραχιών που κατοικοεδρεύαν στα πλακάκια της πάλαι ποτέ αθλητικής εγκατάστασης.

Η οποία θυμίζουμε κατασκευάστηκε το 1979 και μόλις 23 χρόνια μετά (το 2002) παραδόθηκε στη φθορά, στη λεηλασία και στην καταστροφή. «23 χρονώ» κολυμβητήριο ήταν μονάχα, νέο παλικαράκι!

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ

Ομοίως είδαμε νέες προσπάθειες και πρωτοβουλίες για το γήπεδο των Προσφυγικών. Που το 2002 μετά την ανακατασκευή του ήταν παλατάκι και σήμερα, ας μην το συζητήσουμε.

Κι επειδή στην Πάτρα και στις φυλακές, όπως λέει μια παλιά παροιμία, τίποτα δεν είναι τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο, έχουμε και τρίτη απαξιωμένη εγκατάσταση, η οποία σύντομα θα καταρρεύσει.

Ο λόγος για το κλειστό γυμναστήριο - βοηθητικό του «Δημήτρης Τόφαλος» που κατασκευάστηκε προ 15ετίας για τις ανάγκες παγκόσμιας διοργάνωσης της γυμναστικής. Σήμερα είναι ακατάλληλο, συνεπεία αστοχίας σε δομικά του στοιχεία, σεισμόπληκτο κι εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια κλειστό. Όπερ σημαίνει πως μια 10ετία το χαρήκαμε, μετά το «ξαποστείλαμε» κι αυτό στις καλένδες.

Μάντεις κακών δεν θα γίνουμε, προβλέψεις δεν κάνουμε, μα είναι φως - φανάρι πως η βούληση -μη εκπεφρασμένη ασφαλώς- των υπευθύνων (ΠΕΑΚ - ΓΓΑ) εδώ και καιρό, είναι όπως καταρρεύσει. Μια αυθαίρετη εγκατάσταση με πολλά προβλήματα και πως να βγει το φίδι από την τρύπα, ποιος να το βγάλει, αφήστε που είναι πολλά τα λεφτά.

Κι ας λένε οι αρμόδιοι πως θα βρεθεί λύση, πως οσονούπω, πως το μνημόνιο με την Περιφέρεια, πως, πως, πως...

Εδώ είμαστε, κι εδώ θα είστε (εκτός ασφαλώς των αρμοδίων που αλλάζουν σαν τα -κυβερνητικά- πουκάμισα και θα έχουν αντικατασταθεί): Το βοηθητικό του Τόφαλος όλα δείχνουν πως θα έχει την τύχη του κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Και μετά από χρόνια, που όλα θα έχουν ξεχαστεί (ου μη μόνον, αλλά και παραγραφεί) θα έρθουν νέοι κουστουμαρισμένοι παράγοντες, καθ' ύλην αρμόδιοι πάντα, θα τάξουν νέα βοηθητικά, θα μιλήσουν για αναπλάσεις και σχεδιασμούς, θα υποσχεθούν, θα φωτογραφηθούν με μπουλντόζες, ξερά καλάμια και βατραχάκια, και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο Sports Voice που κυκλοφορεί.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech