Καμία απόφαση για Τζόκοβιτς: Ελεύθερος… για την ώρα, ίσως απελαθεί την Τρίτη

Δευτέρα, Ιανουάριος 10, 2022 - 1:10μμ
Ο Νόβακ Τζοκοβιτς

Παράταση παίρνει το θρίλερ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την παραμονή του ή όχι στην Αυστραλία για το Grand Slam που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Μετά τη δικαίωση του Σέρβου τενίστα για την ανάκληση της βίζας του από δικαστήριο της Μελβούρνης, το Υπουργείο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της χώρας διατηρεί το δικαίωμα να τον απελάσει από τη χώρα επειδή είναι ανεμβολίαστος.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είχε τέσσερις ώρες, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, για να αποφασίσει να διατηρήσει υπό κράτηση τον «Νόλε», ωστόσο ο χρόνος αυτός παρήλθε το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Αυστραλίας) και ο 34χρονος είναι ελεύθερος να κυκλοφορήσει. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ΜΜΕ της χώρας, η κυβέρνηση της Αυστραλίας μπορεί να αποφασίσει για ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς την Τρίτη υποχρεώνοντάς τον σε αποχώρηση από τη Μελβούρνη και ουσιαστικά σε απέλαση.
Νωρίτερα, ο πατέρας και ο αδερφός του αθλητή μιλώντας σε σερβικά ΜΜΕ είχαν κάνει γνωστό πως πληροφορούνται ότι ο «Νόλε» πρόκειται να συλληφθεί και να απελαθεί, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε πάντως από κυβερνητικούς κύκλους στην Αυστραλία που τόνιζαν πως η υπόθεσή του ακόμη εξετάζεται.
Αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από το γραφείο του δικηγόρου του Τζόκοβιτς, όπου βρισκόταν και ο ίδιος ο τενίστας. Στο χώρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και διαδηλωτές, ενώ λίγο μετά τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) αποχώρησε από το σημείο ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, στο οποίο πιθανολογείται πως ήταν ο «Νόλε», με το κοινό να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του και να ζητά την... απελευθέρωσή του («Free Nole»).

Υποστήριξη: SilkTech