Κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας

Παρασκευή, Απρίλιος 13, 2018 - 7:12μμ

Κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας να δώσει «παρών» στο Κυριακάτικο (7μ.μ.) παιχνίδι με τον Κόροιβο Αμαλιάδας στο "Δ. Τόφαλος", στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League απεύθυναν οι άνθρωποι του Προμηθέα στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της πατρινής ΚΑΕ.

Το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Τάσος Χρυσανθόπουλος, ο προπονητής της ομάδας Μάκης Γιατράς και ο Πέτρος Γερομιχαλός, εκ μέρους των παικτών.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις τους είχαν ως εξής:

Τάσος Χρυσανθόπουλος (αντιπρόεδρος ΚΑΕ): «Καταρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες του Προμηθέα που βρέθηκαν εκτός Πατρών αυτήν την εβδομάδα και πέτυχαν σημαντικές νίκες και επιτυχίες. Πολλά μπράβο στην Ανδρική ομάδα για το διπλό και την πολύ καλή εμφάνιση στην Ρόδο που οδηγούν την ομάδα μας στην 3η θέση της βαθμολογίας στην Stoiximan.gr Basket League.

Πολλά συγχαρητήρια στους Εφήβους μας που έχουν σημειώσει 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Κρήτη και τέλος, αξίζουν πολλά μπράβο και στην ομάδα Παμπαίδων του Συλλόγου που συμμετέχει σε δυνατό τουρνουά στις Σέρρες (σ.σ. 2o Young Talents Tournament) και κάνει κάθε ημέρα νίκες που μας κάνουν υπερήφανους. Τώρα είναι η στιγμή που θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Κάθε νίκη μετράει. Το παιχνίδι με τον Κόροιβο δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με πολλή σοβαρότητα.

Θέλουμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας, να έρθει να χειροκροτήσει την ομάδα και για τη νίκη στην Ρόδο, αλλά και ενόψει της συνέχειας, καθώς έρχονται πολλά συνεχόμενα παιχνίδια προκειμένου να ανεβάσουμε όλοι μαζί τον Προμηθέα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Περιμένουμε όλον τον κόσμο στο «Τόφαλος» όπως κάθε φορά».

Ο Τάσος Χρυσανθόπουλος ευχήθηκε περαστικά, εκ μέρους όλων στον Προμηθέα, και στον δημοσιογράφο Μίλτο Σπυρόπουλο, ο οποίος πέρασε μια περιπέτεια υγείας.

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Την Κυριακή παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα από την οποία είχαμε χάσει στο αντίστοιχο παιχνίδι του Α΄ γύρου στην Αμαλιάδα. Αυτό που θέλουμε όλοι στον Προμηθέα είναι να κερδίσουμε τον Κόροιβο για να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στον καινούργιο στόχο που έχουμε θέσει και στον οποίο μας έχουν οδηγήσει οι παίκτες, ο κόσμος και η διοίκηση.

Όλοι θέλουν να πετύχουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ακόμη, προκειμένου να παίξουμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος δεν πρέπει να πιστέψει ότι το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι εύκολο. Η βαθμολογική θέση του Κοροίβου υποχρεώνει τον αντίπαλό μας να θέλει πάσει θυσία το μεταξύ μας παιχνίδι προκειμένου να σωθεί.

Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε εντελώς διαφορετικό στόχο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Νομίζω ότι η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει ταπεινότητα, με την έννοια ότι αντιμετωπίζει όλα τα παιχνίδια το ίδιο, χωρίς να υποτιμάει κανέναν αντίπαλο. Ο Κόροιβος είναι μια ομάδα που στηρίζεται στους ξένους παίκτες της, παίζει με ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού και με διαφορετικό τρόπο εντός και εκτός έδρας.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα πάμε να παίξουμε όπως μας αρέσει να παίζουμε και θεωρώ ότι με την βοήθεια του κόσμου μας θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για τη νέα σεζόν, όμως, μπορώ να σας αποκαλύψω ότι η διοίκηση του Προμηθέα έχει ξεκινήσει την προεργασία της. Άλλωστε, αυτό κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια, αυτό έκανα και εγώ το περασμένο καλοκαίρι όταν επέλεξα νωρίς τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ. Έτσι λειτουργώ ανέκαθεν σαν προπονητής. Σε ό,τι αφορά τον Κέισι Πράδερ θα ντεμπουτάρει την Κυριακή στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με πολύ καλά στοιχεία και βιογραφικό, από τον οποίον περιμένουμε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και στην φιλοσοφία της ομάδας μας».

Πέτρος Γερομιχαλός (παίκτης Προμηθέα): «Προερχόμαστε από ένα σπουδαίο διπλό στην Ρόδο μετά από εξαιρετική εμφάνιση για 40 λεπτά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ακολουθεί ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, όπως κάνουμε, άλλωστε, σε κάθε παιχνίδι, προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει.

Θέλουμε τον κόσμο μας για μια ακόμη φορά δίπλα μας. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, οπότε είναι μια πρόκληση και για εμένα το να παίξει ο Προμηθέας του χρόνου εκτός συνόρων».

Υποστήριξη: SilkTech