Καλάθης: "Δεν παίζω καλά και πληγώνεται η ομάδα"

Σάββατο, Δεκέμβριος 8, 2018 - 7:30πμ
eurokinissi.gr

Απογοητευμένος, πρώτα με τον ίδιο τον εαυτό του εμφανίστηκε ο Νικ Καλάθης, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Φενερμπαχτσέ. Ο ηγέτης των «πρασίνων» ανέλαβε την ευθύνη για τη μειωμένη αγωνιστική απόδοσή του στα τελευταία ματς των «πρασίνων». «Εγώ δεν παίζω καλά και πληγώνεται η ομάδα. Πρέπει να βγάζω ενέργεια και να βρίσκω τους συμπαίκτες μου που είναι ελεύθεροι. Πρέπει να γίνω καλύτερος για να βελτιωθεί η ομάδα,» είπε συγκεκριμένα ο Νικ Καλάθης.

Αναλυτικά, ο γκαρντ του Παναθηναϊκού σχολίασε μιλώντας στην κάμερα της NOVA: «Η Φενέρ έβαλε μερικά ελεύθερα σουτ, αλλά και κάποια μεγάλα σουτ. Εμείς δεν καταφέραμε να τα βάλουμε. Είχαν περίπου 60% ευστοχία από την περιφέρεια. Εμείς χάσαμε αρκετά σουτ. Κάναμε κάποια λάθη στο τέταρτο δεκάλεπτο και το παιχνίδι... έφυγε από εμάς».

Εν συνεχεία ο Καλάθης παραδέχτηκε πως η δική του αγωνιστική κάμψη επηρεάζει το παιχνίδι και τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού: «Εγώ δεν παίζω καλά και πληγώνεται η ομάδα. Πρέπει να βγάζω ενέργεια και να βρίσκω τους συμπαίκτες μου που είναι ελεύθεροι. Πρέπει να γίνω καλύτερος για να βελτιωθεί η ομάδα. Πρέπει να βελτιωθούμε ως ομάδα και να βάλουμε τα σουτ. Απλώς εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Εάν παίζουμε με τον δικό μας τρόπο θα μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο».

Στο Τοp10 του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ ο Καλάθης

Τις 804 ασίστ στην καριέρα του στη Euroleague έφτασε ο Νικ Καλάθης, στην ήττα του Παναθηναϊκού, 69-81, από τη Φενερμπαχτσέ, για την 11η αγωνιστική. Με τις επτά ασίστ που μοίρασε, ο ηγέτης των «πρασίνων» έπιασε τον Αργεντινό άσο Πάμπλο Πριτζιόνι στη 10η θέση του πίνακα των παικτών με τις περισσότερες ασίστ στην Ιστορία της διοργάνωσης.

Ο 29χρονος γκαρντ χρειάζεται 30 ασίστ ακόμη για να «πιάσει» και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (834), που επίσης έχει «κρεμάσει τα παπούτσια του», όπως και ο Πριτζιόνι. Σ

την 8η θέση βρίσκεται ο Νίκος Ζήσης με 885 που φέτος δεν αγωνίζεται στη Euroleague. Πρώτος είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, με 1346, ενώ στη 2η θέση βρίσκεται ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης με 1255.

Μαζί με τον 6ο Θοδωρή Παπαλουκά (977), οι πέντε από τους πρώτους δέκα σε ασίστ στη Euroleague είναι Έλληνες!   

Οι δέκα πρώτοι σε ασίστ στην Ιστορία της Εuroleague, μετά την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:\

1.  Βασίλης Σπανούλης      1346

2.  Δημήτρης Διαμαντίδης   1255 

3.  Μίλος Τεόντοσιτς       1126

4.  Τομά Ερτέλ             1065

5.  Σέρχιο Ροντρίγκεθ       989 

6.  Θοδωρής Παπαλουκάς      977 

7.  Σέρχιο Γιουλ            948

8.  Νίκος Ζήσης             885 

9.  Χουάν Κάρλος Ναβάρο     834

10. Νικ Καλάθης             804

-.  Πάμπλο Πριτζιόνι        804

Υποστήριξη: SilkTech