Κακός χαμός σε Α1-Α2 πόλο, απόφαση σοκ για την ΚΟΕ, σενάριο για ΝΟΠ στην Α1

Πέμπτη, Νοέμβριος 24, 2022 - 2:42μμ
Χαστούκι στην επιπόλαιη ΚΟΕ

Χθες το βράδυ η ομάδα πόλο των ανδρών του Ηλυσιακού συμμετείχε στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Λίγες ώρες όμως νωρίτερα, η αθλητική δικαστής έκανε δεκτή την ένσταση του ΝΟ Λάρισας προκαλώντας (ξανά) μεγάλη αμηχανία στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το καλοκαιρινό σίριαλ με πρωταγωνιστή έναν Αμερικανό πολίστα που έκρινε την άνοδο του Ηλυσιακού (του ομοσπονδιακού προπονητή Τάσου Σχίζα) από την Α2 στην Α1 εις βάρος του ΝΟ Πατρών συνεχίζεται με την ΚΟΕ να καταγράφει ήττες.


Τον περασμένο Ιούνιο (25/6) το ΑΣΕΑΔ είχε κρίνει αναρμόδιο του διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ να πάρει την απόφαση για την ένσταση του ΝΟ Λάρισας για την αντικανονική συμμετοχή του Ντίλαν Γούντχεντ με την ομάδα του Ηλυσιακού (ένσταση είχε καταθέσει και ο ΝΟ Πατρών ο οποίος ήταν ο χαμένος της απόφασης).

Το ΔΣ της ΚΟΕ παράτυπα όπως αποφάσισε το ΑΣΕΑΔ, είχε αποφασίσει υπέρ του Ηλυσιακού, ωστόσο το ΑΣΕΑΔ ανέφερε πως ούτε αυτό θα αποφασίσει για την ένσταση και παρέπεμψε την υπόθεση στην αθλητική δικαστή.


Χθες ο ΝΟ Λάρισας και κατ' επέκταση ο ΝΟ Πατρών δικαιώθηκαν καθώς η αρμόδια αθλητική δικαστής στην απόφαση της σημειωνει ότι: 
«ΔΕΧΕΤΑΙ τις από 11-5-2022 και 13-5-2022 ενστάσεις του σωματείου ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ κατά του κύρους των αγώνων που διεξήχθησαν τις ανωτέρω ημερομηνίες στο Ιλίσιο κολυμβητήριο και το ανοιχτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, αντίστοιχα, για το Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης κατηγορίας Α2 Ανδρών.
ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την επιστροφή των παραβόλων που καταβλήθηκαν κατά την υποβολή των κρινόμενων ενστάσεων στο σωματείο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στο Μαρούσι στις 23 Νοεμβρίου 2022».

Με το πρωτάθλημα να έχει φτάσει στην 9η αγωνιστική, η υπόθεση θα πάει με νέα δεδομένα στο ΑΣΕΑΔ που θα κληθεί να αποφασίσει αν ο Ηλυσιακός θα συνεχίσει στην Α1 ή ο ΝΟ Πατρών θα ανέλθει από την Α2. Όλα αυτά γιατί τον περασμένο Μάιο, η ΚΟΕ έκρινε (λανθασμένα) ότι ο Ηλυσιακός μπορεί να ενισχυθεί έναντι των αντιπάλων του για την άνοδο...

Υποστήριξη: SilkTech