"Και τώρα σειρά έχει η ΑΕΚ" - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, Οκτώβριος 25, 2018 - 7:16μμ

Ο Μάκης Γιατράς και ο Χρήστος Σαλούστρος παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι από την τρίτη νίκη του Προμηθέα σε ισάριθμους αγώνες επί της Μπαϊροϊτ του Basketball Champions League. Δείτε τις τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών της χθεσινής αναμέτρησης:

bcl medbay 142

Χρήστος Σαλούστρος (παίκτης Προμηθέα): «Καταρχήν θέλω να συγχαρώ την Μπαϊρόιτ για την εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι όμορφο για έναν αθλητή να παίζει μπάσκετ σε τέτοιο κλίμα. Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα μου γι’ αυτήν τη μεγάλη νίκη. Όλοι έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους για να τα καταφέρουμε, από τον πάγκο, τους προπονητές, τους παίκτες, όλοι ήμασταν ένα. Δείξαμε γιατί βρισκόμαστε εδώ. Προερχόμαστε από ένα άσχημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και βρήκαμε τη δύναμη για να πάμε στη Γερμανία και να κερδίσουμε. Είναι η 3η μας νίκη στην Ευρώπη και μάλιστα ήταν πολύ κρίσιμη για την μετέπειτα πορεία μας. Πανηγυρίζουμε και από αύριο κατεβάζουμε πάλι τα κεφάλια και βλέπουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην έδρα μας για το πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουμε τη νίκη».

bcl medbay 143

Μάκης Γιατράς (προπονητής Προμηθέα): «Και εγώ από την πλευρά μου θέλω αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στην Μπαϊρόιτ και για την οργάνωση του αγώνα και για την φιλοξενία που μας έκανε, αλλά και για την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτό είναι το μπάσκετ, αυτός είναι ο αθλητισμός και έτσι πρέπει να παίζονται τα παιχνίδια. Να είναι σίγουροι οι άνθρωποι της Μπαϊρόιτ ότι θα ανταποδώσουμε την ίδια φιλοξενία στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Πάτρα. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ήταν πολύ δύσκολο. Δίνουμε συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προερχόμαστε από ένα πολύ άσχημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο βασικός μας στόχος ήταν να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας σαν ομάδα. Είμαστε μια νέα ομάδα. Είναι μια καινούργια κατάσταση για τον Οργανισμό που λέγεται Προμηθέας να παίζει συνεχόμενα παιχνίδια εντός και εκτός συνόρων και να είναι ανταγωνιστικός.

bcl medbay 129

Κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση και δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάκτηση της νίκης, αλλά κυρίως με τον τρόπο που έπρεπε να παίξουμε. Όλα τα παιδιά έδωσαν το μάξιμουμ, τόσο αυτοί που ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και αυτοί στον πάγκο. Αυτή είναι η ομάδα, αυτό πρεσβεύει ο Προμηθέας και έτσι θα συνεχίσουμε. Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα έχουμε περισσότερες ημέρες να προετοιμαστούμε για τα Ευρωπαϊκά μας παιχνίδια, παρά για εκείνα στο πρωτάθλημα. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο με την ΑΕΚ στην έδρα μας και θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να πετύχουμε το θετικό αποτέλεσμα».

bcl medbay 144

Χασάν Μάρτιν (παίκτης Μπαϊρόιτ): «Φτάσαμε κοντά στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση για το ότι δεν έχουμε πάρει ακόμη αυτό που θέλουμε στην Ευρώπη, όμως η σεζόν είναι ακόμη στο ξεκίνημα και έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε σήμερα, ειδικά στο τέλος. Παίξαμε δυνατά, αλλά όχι όσο θα έπρεπε δυστυχώς».

bcl medbay 145

Ραούλ Κόρνερ (προπονητής Μπαϊρόιτ):«Καταρχήν, συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την κατάκτηση της νίκης. Εμείς ξεκινήσαμε πολύ, πολύ, πολύ άσχημα το παιχνίδι. Ο αντίπαλος μπήκε πιο δυνατά, ενώ εμείς από την πλευρά μας δεν κάναμε αυτό που έπρεπε, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε συνεχώς στο σκορ και να έχουμε άγχος και ανασφάλεια. Δεν μεταφέραμε σωστά την μπάλα και δεν είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να δώσουμε στον αντίπαλο το μομέντουμ και την αυτοπεποίθηση για να παίξει όπως έπαιξε. Δεν αποδώσαμε καλό μπάσκετ, δεν βγάλαμε ενέργεια και δεν κάναμε αυτά που είμαστε ικανοί να κάνουμε. Υποπέσαμε σε 23 συνολικά λάθη. Ξέραμε ότι θα δεχτούμε πίεση, αλλά αποδείχτηκε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι. Αν ξεκινάς με αυτόν τον τρόπο ένα παιχνίδι, είναι δύσκολο να το γυρίσεις και να το κερδίσεις. Δείξαμε μαχητικότητα στο τέλος, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετή. Οφείλουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να αρχίζουμε τα παιχνίδια μας, όπως ακριβώς πήγαμε σήμερα να το τελειώσουμε».

bcl medbay 127

Υποστήριξη: SilkTech