Και πώς να σωθεί ο Διαγόρας με τέτοια αποτελέσματα; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Μάρτιος 28, 2022 - 3:50μμ
Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων (agriniogoal)

Μία αγωνιστική απομένει για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του 57ου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (Football League - 4oς όμιλος) και σε ό,τι αφορά την μάχη για την κορυφή η Παναχαϊκή είναι στα μπαράζ.

Αντίθετα η μάχη για την παραμονή μαίνεται με μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή στο Αγρίνιο και τη νίκη του Παναγρινιακού (επί της Παναχαϊκής και εις βάρος του Διαγόρα) με αμφισβητούμενο πέναλτι!

Δείτε το εδώ:

Έχουν σωθεί και μαθηματικά οι πέντε πρωτοπόροι, Παναχαϊκή, Τηλυκράτης, Διαβολίτσι, Αχέρων και Αίας. Αντίθετα έχουν υποβιβαστεί οριστικά: Εθνικός Σκουλικάδου, ΠΑΟ Βάρδας, Παναιγιάλειος, Αναγέννηση και φυσικά  ο Αμβρακικός. Η άλλη μία θέση που οδηγεί στο τοπικό, θα «παιχτεί» ανάμεσα σε Διαγόρα, Παναγρινιακό και Ναυπακτιακό, με τα σενάρια να είναι μόνο μαθηματικά, ο Διαγόρας πολύ δύσκολα θα αποφύγει το «μοιραίο».

Για να σωθεί θα πρέπει στο φινάλε την άλλη Κυριακή να νικήσει εκτός έδρας το ισχυρό (3ο) Διαβολίτσι και παράλληλα ο Παναγρινιακός να μην νικήσει εκτός έδρας τον αδύναμο και προ πολλού υποβιβασθέντα Παναιγιάλειο... Επίσης, σε περίπτωση ισοβαθμίας Παναγρινιακού - Διαγόρα (που θα συμβεί με ήττα Παναγρινιακού και "Χ" Διαγόρα), σώζεται ο Διαγόρας.

Eκτος πια κι αν θελήσει να αυτοκτονήσει ο Ναυπακτιακός και χάσει στην έδρα του από τον υποβιβασθέντα ΠΑΟ Βάρδας…

Και για να τα λέμε όλα, ο Διαγόρας, μέσα στο γήπεδο, με τους συγκεκριμένους δύο "συνδιεκδικητές" της παραμονής, ήταν καλύτερος. Κλάσεις καλύτερος. Νίκησε στα Βραχνέικα με το ίδιο σκορ (2-0) τόσο τον Ναυπακτιακό όσο και τον Παναγρινιακό, ενώ εκτός έδρας νίκησε 2-1 στη Ναύπακτο και πήρε ισοπαλία 0-0 στο Αγρίνιο. Κι όμως πέφτει...

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα (με κεφαλαία τα εκτός έδρας παιχνίδια):

Θέση

Ομάδα

Β.

26 (3/4)

1

Παναχαϊκή

53

Αναγέννηση

* Ο πρώτος, η Παναχαϊκή δηλαδή, συνεχίζει στα μπαράζ για την άνοδο στην Β’ Εθνική (Super League 2), μαζί με τους άλλους 6 πρώτους των υπολοίπων Ομίλων (οι 4 πρώτοι των μπαράζ προβιβάζονται, οι άλλοι 3 παραμένουν στη Γ’ Εθνική - Football League).

2

Τηλυκράτης

49

Αίας

3

Διαβολίτσι

44

Διαγόρας

4

Αχέρων Καναλακίου

40

Αμβρακικός 3-0 (α.α.)

5

Αίας Γαστούνης

39

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

6

Ναυπακτιακός Αστέρας

38

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ

7

Παναγρινιακός

36

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

8

Διαγόρας Βραχνεϊκων

35

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

* Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 8, 9, 10, 11, 12, 13 υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεών τους. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2, 3, 4, 5, 6 και 7 παραμένουν στην κατηγορία

9

Εθνικός Σκουλικάδου

32

Ρεπό

10

ΠΑΟ Βάρδας

21

Ναυπακτιακός

11

Παναιγιάλειος

19

Παναγριανικός

12

Αναγέννηση Αρτας

19

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

13

Αμβρακικός Λουτρού

1

ΑΧΕΡΩΝ 0-3 (α.α.)

«ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ»

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο facebook, o παράγοντας του Διαγόρα, Γιώργος Κυριακόπουλος, λέει:
«Την ιστορία καθε μέρα την γράφουν οι άνθρωποι κ στο πέρασμα του χρόνου με τις πράξεις τους, την υπηρετουν η την απαξιώνουν.
Ο ΑΟ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΩΝ με δέκα χρόνια συμμετοχής σε εθνικές κατηγορίες (5Δ +5Γ ) με κατακτήσεις κυπέλλων ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ, SUPER CUP, έχει κάνει ήδη την υπέρβαση του.
Μια περιφερειακή ομάδα της Πάτρας, αντιπροσωπεύοντας ένα προάστιο χωρίς εντονη επιχειρηματική δραστηριότητα ακολούθησε κατά γράμμα τις έννοιες, σοβαρότητα, ηθική, εντιμότητα, σεβασμός σε όλους όσους με κάθε τρόπο συνδεθηκαν μ αυτή την ομάδα.
Δεν πουλήσαμε, δεν πουλήθηκαμε, δεν στοιχηματισαμε, δεν χρωστάμε, δεν υπηρετήσαμε το σάπιο στο ελληνικο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως όταν δεν είσαι παράσιτο, στον παρασιτισμό έρχεται η ώρα, που πρέπει να αποβληθείς.
Αυτό είναι το δικό μας συμπέρασμα όχι μόνο σήμερα, αλλά και από προηγούμενες αγωνιστικές.
Δυστυχώς αυτό το ποδόσφαιρο υπηρετούν, όσοι αναρριχώνται σε υψηλές διοικητικές θέσεις του κ στο τέλος διαπραγματεύονται αξίες και ιδανικά μόνο κ μονο για το προσωπικό τους συμφέρον, αδιαφορώντας ποιους εκπροσωπούν.
Η ιστορία συνεχίζεται...».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech