Και πάλι στο ύψος τους οι βαδιστές της Πάτρας

Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2019 - 3:08μμ

Ολοκληρώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα 20 χλμ βάδην, στην Αλεξανδρούπολη, με διπλή επιτυχία για την Πάτρα, καθώς η Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας, και ο Κώστας Ντεντόπουλος της Ολυμπιάδας, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Αμφότεροι προπονούνται με την Ντίνα Μπορνιβέλλι και κράτησαν σε μια ακόμα διοργάνωση ψηλά τη σημαία!

Μέχρι στιγμής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχουν διεξαχθεί τα πανελλήνια πρωταθλήματα κλειστού στίβου, ανωμάλου δρόμου και τα αγωνίσματα: μαραθώνιος, ημιμαραθώνιος, 50 χλμ. βάδην, ορεινού τρεξίματος, 20 χλμ βάδην και απομένουν τα 10.000μ. σε δημόσιο δρόμο, τα 10.000μ. και φυσικά όλα τα υπόλοιπα που θα φιλοξενηθούν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος στην Πάτρα.

Η Πάτρα έχει κατακτήσει έξι μετάλλια μέχρι στιγμής, όλα από την Ολυμπιάδα, τα πέντε από το βάδην. Τόσο η Μακρή όσο και ο Ντεντόπουλος συμβαδίζουν στις επιτυχίες, αφού τον Ιανουάριο είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ελλάδας στα 50 χλμ βάδην!

Η Μακρή, 41 ετών πλέον, μητέρα δίδυμων αγοριών, έφτασε τα 14 μετάλλια στην καριέρα της, με την αρχή να γίνεται το 1992!

Ο Ντεντόπουλος πανηγύρισε το 21ο του μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, η αρχή έγινε στην κατηγορία των παμπαίδων, ακολούθησαν οι παίδες, οι έφηβοι, οι νέοι και οι άνδρες, σε ανοικτό και κλειστό.
Είναι 25 ετών και έχει πολλά ακόμα να κατακτήσει.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα είχαμε μια ακόμα επιτυχία. Η Σοφία Αλικανιώτη, μέχρι πρότινος κι αυτή αθλήτρια της Ολυμπιάδας και της Ντίνας Μπορνιβέλι, στον ΓΑΣ Ιλισσό πλέον και στον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλος, κατέρριψε στο ντεμπούτο της με τον νέος της σύλλογο ένα ρεκόρ. Ήταν 4η στο πρωτάθλημα με επίδοση 1.43'.36'' που είναι νέρο ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών στα 20 χλμ βάδην εκτός σταδίου νέων γυναικών. Το ρεκόρ ανήκε στην ίδια με 1.44'.00'' από πέρυσι!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech