Και όμως ο Δημήτρης Κώστας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε επίσημο αγώνα

Δευτέρα, Οκτώβριος 1, 2018 - 4:17μμ

Η παρουσία του Δημήτρη Κώστα πάνω στο ρινγκ του τουρνουά πυγμαχίας "The Unknown Champion" με το πρόσθετο μέλος του ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει παραολυμπιάδα στην πυγμαχία και συνεπώς δεν μπορούν οι αθλητές με πρόσθετα μέλη ή σε αναπηρικά αμαξίδια να συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Ο Δημήτρης Κώστας είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, αφού η αγωνιστική του ικανότητα δεν μειώθηκε μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε, αφού αν κάποιος τον είχε παρακολουθήσει πριν και μετά θα διαπιστώσει την ίδια μαχητικότητα.

Βέβαια πριν το ατύχημα είχε καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας στους έφηβους, μία διάκριση που δεν μπορεί να διεκδικήσει πλέον γιατί δεν υπάρχει αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Χαρακηρισττική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση του sportin.gr για τους επόμενους στόχους του, όπου μας είπε: "Δεν έχω κάποιο αγωνιστικό στόχο συνεχίζω τις προπονήσεις μου γιατί με βοηθούν να ξεχνιέμαι".

Από την πλευρά του ο προπονητής του και Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Πλέας εξέφρασε το δικό του παράπονο που δεν μπορεί ο αθλητής του, όπως και πολλά άλλα παιδιά με ειδικές ικανότητες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε να αγωνίζονται πάνω στο ρινγκ.

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech