Ηττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι στο Ισραήλ

Πέμπτη, Φεβρουάριος 7, 2019 - 11:25μμ

Το κρεσέντο του Βασίλη Σπανούλη στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν ήταν αρκετό, καθώς το σουτ του Γιωργου Πρίντεζη βρήκε σίδερο και η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου πήρε τη νίκη επί του Ολυμπιακού με 65-64.

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός άγγιξε το διπλό στο Τελ Αβίβ, αλλά η Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν τον άφησε να πάρει τη νίκη, καθώς επικράτησε των ερυθρολεύκων. Ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε τους 12 από τους 15 πόντους της ομάδας τους στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά η ομάδα πρωταθλήτρια Ισραήλ δια χειρός Σκότι Γουίλμπεκιν πήρε τη νίκη.
Ο Ολυμπιακός έπειτα από την τρίτη διαδοχική του ήττα υποχώρησε στο 12-10 και βλέπει την τετράδα της κατάταξης της EuroLeague να απομακρύνεται, ενώ η ομάδα του 52χρονου Έλληνα κόουτς - ο οποίος στο 20ό του παιχνίδι απέναντι στους ερυθρόλευκους ως πρώτος προπονητής, τους νίκησε για πρώτη φορά - ανέβηκε στο 10-12 κι έκανε ακόμα ένα βήμα για πάρει το εισιτήριο για τα playoffs.
Δύο ήταν οι πρωταγωνιστές της Μακάμπι Τελ Αβίβ: ο Ταρίκ Μπλακ και ο Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός σέντερ σημείωσε 19 πόντους (7/9 δίποντα, 5/9 βολές), πήρε 7 ριμπάουντ, υπέπεσε σε 1 λάθος και έκανε 1 μπλοκ. Ο Ταρίκ Μπλακ βάσει ranking ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων, καθώς συγκέντρωσε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά καθοριστικός ήταν και ο Σκότι Γουίλμπεκιν (17 πόντοι (7/11 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ 1 κλέψιμο, 1 λάθος), ο οποίος 4,4 πριν από τέλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Υποστήριξη: SilkTech