Ιταλοί πρωταθλητές στίβου προπονούνται στην Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο Ελος της Αγυιάς και στην Καλόγρια

Τρίτη, Ιανουάριος 30, 2018 - 11:42μμ

Ένα γκρουπ από Ιταλούς πρωταθλητές στίβου (από τη Βαρέζε) βρίσκονται στην Πάτρα και θα παραμείνουν μία εβδομάδα για προετοιμασία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο!
Τα καλά νέα λοιπόν είναι πως ο στίβος στην Πάτρα δίνει και πάλι το παράδειγμα του τι σημαίνει αθλητικός τουρισμός και του πως μπορεί να αξιοποιηθεί μια μεγάλη αθλητική εγκατάσταση όπως είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Κι είναι αξιέπαινοι τόσο ο Δήμος Πατρέων που το συντηρεί και δεν ...σάπισε όπως πολλές άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα, αλλά και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π, που έχει μεριμνήσει εδώ και χρόνια ώστε να είναι άρτια εξοπλισμένο και ένα από τα καλύτερα στιβικά στάδια της Ελλάδας (κι όχι μόνο).
Οι Ιταλοί δεν ήρθαν μόνοι τους στην Πάτρα, αλλά σε σε συνεργασία του προπονητή τους Silvano Danzi με τον πατρινό τεχνικό Γιάννη Δαγκόγλου και θα προπονούνται, επίσης, και στο μοναδικό δάσος της Καλόγριας, αλλά και στο πάρκο της Αγυιάς στην Πλαζ.
Πρόκειται για τους Silvia Oggioni, Giorgia Valetti, Chiara Spagnoli και τους Christian Arici, Jacopo Peron, Ademe Cuneo και είναι μέλη του Varese track club και του Università dell'Insubria, όπου υλοποιείται ένα προγραμμα που συνδυάζει σπουδές και αθλητισμό.
Tόσο η αποστολή των Ιταλών όσο και ο Γιάννης Δαγκόγλου ευχαριστούν θερμά τη διοικούσα Επιτροπή του Σταδίου και ειδικά τον επικεφαλής, Τάκη Πετρόπουλο, σύμβουλο επί αθλητισμού του δημάρχου Πατρέων.
Σημειώνεται πως σημαντική ήταν η προσπάθεια στελεχών του Πατραϊκού, ενός νέου σωματείο στίβου της Πάτρας, που με περίσσια φροντίδα συνέβαλαν ώστε η υποδοχή των ιταλών φιλοξενούμενων να είναι υποδειγματική!


Τάσσος Σταθόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech