Ιστορική πρόκριση των γυναικών της ΝΕΠ στο Κύπελλο

Τετάρτη, Δεκέμβριος 4, 2019 - 5:49μμ

Με γκολ της Κάτιας Μιχαηλίδου στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα η ΝΕ Πατρών ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στο ΝΟ Ρεθύμνου με 8-7 και έφτασε στην πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-7, όμως με σερί 6-0 έφτασε στην πρόκριση με τη νεαρή περιφερειακή να σημειώνει τα τρία τελευταία γκολ της ομάδας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποινές στο παιχνίδι ήταν 12-0 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίες είχαν 2/10 στην παίκτρια παραπάνω και 1/2 πέναλτι.

Ο αγώνας ξεκίνησε με το ΝΟ Ρεθύμνου να μπαίνει καλύτερα στην αναμέτρηση καθώς προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο χάρη σε τέρματα των Έλενα Φαρμάκη 2 και Λιμπιτάκη Στ παρά το αρχικό προβάδισμα της ΝΕΠ με την Ντάσιου.

Στη δεύτερη περίοδο οι Κρητικές συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στα τέσσερα τέρματα (5-1) με τις Ζοφώλη και Έλενα Φαρμάκη αλλά το συγκρότημα του Δημήτρη Μπιτσάκου μείωσε σε 5-2 χάρη σε τέρματα της Μπιτσάκου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κρητικές αύξησαν το προβάδισμα στα πέντε τέρματα (7-2) αλλά η ΝΕΠ με ένα σερί 6-0 έφτασε στην πρόκριση κάνοντας την ολική ανατροπή χάρη σε τρία τέρματα της Μιχαηλίδου και ένα της Μπιτσάκου.

ΝΕ Πατρών – ΝΟ Ρεθύμνου 8-7 (1-3, 1-2, 2-2, 4-0)

ΝΕ Πατρών (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Ντάσιου 2, Λούδη Ευ., Γεωργίου, Μπαλάτσα Ν., Μιχαηλίδου Α. 3, Μοίραλη Α., Μπιτσάκου 2, Μανιάτη, Λυκοθανάση 1, Μοίραλη Ολ., Κουρέτα, Κιούρκα

ΝΟ Ρεθύμνου (Βασίλης Κουνδουράκης): Ζοφώλη Ν., Μαλλιαρού Δ., Κυριακάκη Κ. 1, Φραγκιουδάκη, Φαρμάκη Μ., Γαβαλά, Συριανόγλου 1, Ζοφώλη Β. 1, Λιμπιτάκη Στ. 1, Φαρμάκη Ελ. 3, Λιμπιτάκη Αν., Παναγιωτάκη, Καραγιάννη Φραγγελάκη

Υποστήριξη: SilkTech