Ιστορική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για την Ψάρρα

Τρίτη, Ιούνιος 22, 2021 - 2:02μμ

Την έκτη διαδοχική συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες εξασφάλισε η Ευαγγελία Ψάρρα. Η 47χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά του προ-ολυμπιακού αγώνα, που διεξήχθη στο Παρίσι, και εξασφάλισε ένα από τα πέντε τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο.

Η Ψάρρα πέρασε bye τον πρώτο γύρο και στη συνέχεια νίκησε διαδοχικά με 6-2 την Ινίγκα Τιμινσκιένε από τη Λιθουανία, τη Σιμόνε Γκέρστερ από την Ελβετία και την Γκαμπριέλε Μόνικα Μπιντάουρε από τις Φιλιππίνες.

Στον κρίσιμο προημιτελικό, η πολύπειρη πρωταθλήτρια επικράτησε της Αλίνα Ιλιάσοβα από το Καζακστάν, επίσης με 6-2, και πανηγύρισε την πρόκριση. Ακολούθως, η Ψάρρα έχασε 6-2 από τη Ρουμάνα Μανταλίνα Αμαϊστροάιε και 7-3 από την Τσέχα Μαρί Χοράτσκοβα και κατέλαβε την τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης.

Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας σημείωσε και ένα σπουδαίο επίτευγμα, καθώς ισοφάρισε την Αγη Κασούμη και τον Τάσο Μππουντούρη, στη λίστα με τις περισσότερες Ολυμπιακές συμμετοχές. Στο ρεκόρ αυτό στάθηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο συγχαρητήριο μήνυμά του στο twitter:

«Η Ευαγγελία Ψάρρα πήρε στο Προολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι το εισιτήριο για Τόκιο & ετοιμάζει βαλίτσες για την 6η της Ολυμπιάδα! Πίστη, επιμονή, δουλειά & ένα απίστευτο ρεκόρ, ισοφαρίζει την Κασούμη & τον Μπουντούρη σε Ολυμπιακές συμμετοχές. Μπράβο Ευαγγελία».

Υποστήριξη: SilkTech