Ιστορικά αυτοκίνητα στην Πάτρα: Μια εικόνα από το παρελθόν

Κυριακή, Οκτώβριος 21, 2018 - 11:52πμ

Θα μπορούσε να ήταν η εικόνα της πλατείας την περίοδο του μεσοπολέμου, με κάποιους πιο εύπορους Πατρινούς να βρίσκονται σε παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» έχοντας παρκάρει τα πολυτελή τους αυτοκίνητα μπροστά στο θέατρο.

Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι! Πρόκειται απλά για την νυχτερινή ανασυγκρότηση για το επετειακό 20ό «24 ΩPEΣ Ελλάδα», το βράδυ του Σαββάτου (20/10), το µοναδικό στο είδος του Endurance Regularity Rally στην Ευρώπη.

Ενενήντα ετοιµοπόλεµα πληρώµατα µε τα καλά προετοιµασµένα ιστορικά αυτοκίνητα τους ξεκίνησαν από την Ελευσίνα µε κατεύθυνση προς Αλυκή και µετά προς Αράχωβα. Σειρά είχε η ορεινή Φωκίδα και µετά µέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου οι διαγωνιζόμενοι έφτασαν στην Πάτρα όπου έγινε και η διωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση.

Λίγο μετά τις 11µµ οι οδηγοί άναψαν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους και άρχισε το νυχτερινό κοµµάτι που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλλυ. Τα αποφασισµένα πληρώµατα ήρθαν αντιµέτωπα µε τις νυχτερινές ειδικές διαδροµές της Πελοποννήσου και µε τη συµπλήρωση περίπου 800 χιλιοµέτρων και 24 ωρών θα τερµατίσουν στην Ελευσίνα.

Εκατοντάδες ξαφνιασμένων Πατρινών θαύμασαν από κοντά για μερικές ώρες, κάποια από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν ποτέ.

ΤΑΣΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech