Ιστιοπλοΐα: Στην Πάτρα διαφορετικές οι συνθήκες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOIL

Τετάρτη, Απρίλιος 26, 2023 - 10:08πμ
Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Μαΐου στην Πάτρα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πάτρας

Η Πάτρα σε ρυθμούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στην Κατηγορία IQFOIL. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Μαΐου στην Πάτρα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο της πόλης, σε συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Κλάση IQFOIL, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.
Μάλιστα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το Grimaldi European IQFOiL Test Event, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί 28-30 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Port Rio Hotel, με το ενδιαφέρον να είναι στα ύψη και υπολογίζεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 100!
Συγκεκριμένα ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα και προπονούνται αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ελβετία και ακόμη από Χονγκ Κονγκ, Κίνα, Αυστραλία και Αρούμπα!
Θυμίζουμε ότι μπορεί να πρόκειται για Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά έχει αποφασιστεί η διοργάνωση να έχει χαρακτήρα Open. Ο λόγος; Επί της ουσίας θα αποτελέσει κριτήριο εξασφάλισης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αναλυτικά, στην Πάτρα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό τα εισιτήρια για το ποιοι θα πάνε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που θα γίνει το καλοκαίρι στη Χάγη και από εκεί ακολούθως ποιοι θα πάνε του χρόνου στο Παρίσι.
Η ιστιοπλοΐα αποτελεί ένα από τα παλιότερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού τελείται από την Ολυμπιάδα του 1900. Όμως το 2024 στο Παρίσι για πρώτη φόρα θα κάνει την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς αγώνες, η κατηγορία IQ FOIL, η οποία αντικαθιστά την κατηγορία RSX μετά από απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Η κατηγορία, IQ FOIL, αποτελεί την πλέον σύγχρονη κλάση του αθλήματος, με τα γρηγορότερα σκάφη να παράγουν εντυπωσιακό θέαμα και μεγάλες ταχύτητες.
Στην Πάτρα οι αγώνες θα γίνουν στη θάλασσα, όπως ακριβώς το 2021, στη Μασσαλία. Το επισημαίνουμε γιατί είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο αγωνιστικό στυλ στη θάλασσα σε σχέση με τις λίμνες. Στις λίμνες, η ταχύτητα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που χρειάζεται. Όμως σε ανοιχτή θάλασσα, οι αθλητές κάνουν αλλαγές στον εξοπλισμό τους, προετοιμάζοντας τους εαυτούς τους για ένα διαφορετικό είδος αγώνων. Αυτό το διαφορετικό είδος θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν στην Πάτρα όλοι οι φίλοι της ιστιοπλοΐας και των σπορ της ανοιχτής θάλασσας γενικότερα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μέλη της Γερμανικής Αποστολής οι Sebastian Koerdel & Fabian Wolf

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μέλη της Ολλανδικής Αποστολής, η Lilian De Geus & ο Hidde Van Der Meer

Υποστήριξη: SilkTech