Ισπανία - Σουηδία 0-0, μεγάλη νίκη της Σλοβακίας (BINTEO)

Τρίτη, Ιούνιος 15, 2021 - 12:02πμ
Πανηγύρια των Σλοβάκων

Πρώτη έκπληξη «εναντίον» του φαβορί και πρώτο 0-0 στο Euro.

Ισπανία και Σουηδία είχαν τις ευκαιρίες τους αμφότεροι. Πολύ ανώτεροι οι Ισπανοί στο α' μέρος, ισορρόπησαν οι Σουηδοί στο β΄ημίχρονο. Κλασικές οι ευκαιρίες Μοράτα, Ισακ και Μπεργκ!

Η Ισπανία αν και μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης δεν μπόρεσε να κερδίσει τη Σουηδία παρά τις ευκαιρίες που έκανε με το ματς να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα. 

Μεγάλη νίκη η Σλοβακία, 2-1 την Πολωνία

Τεράστια νίκη, που την βάζει σε θέση... οδηγού για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2020 πέτυχε στην Αγία Πετρούπολη η Σλοβακία, με 2-1 επί της Πολωνίας, στο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου της διοργάνωσης.

Οι Σλοβάκοι συνέχισαν την καλή παράδοση που έχουν απέναντι στους Πολωνούς, καθώς επικράτησαν για 4η συνεχόμενη φορά στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ συνολικά για 5η στα 10 ματς που έχουν δώσει έως τώρα στην Ιστορία τους.
Μόλις μία νίκη μετρά η Πολωνία στα 10 τελευταία ματς που έχει δώσει σε κορυφαία διοργάνωση, ενώ σε ένα ακόμη παιχνίδι το μεγάλο της αστέρι και πρώτος σκόρερ της Ευρώπης για τη σεζόν 2020/2021, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου το έχει κάνει μόλις μία φορά σε 11 ματς τελικής φάσης κορυφαίας διοργάνωσης που έχει λάβει μέρος και συγκεκριμένα στον προημιτελικό με την Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016.
Με το αυτογκόλ του Στσέζνι στο 18΄, το πρώτο στα χρονικά των τελικών φάσεων Euro που πετυχαίνει τερματοφύλακας, προηγήθηκε η Σλοβακία, η οποία ήταν πιο επικίνδυνη από την αντίπαλό της στο πρώτο 456λεπτο και δικαίως μπήκε προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια.
Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα κατάφερε με το... καλημέρα στην επανάληψη να φέρει το ματς στα ίσια με τον Λινέτι, αλλά λίγο αργότερα (62΄) έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κριχόβιακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επτά λεπτά μετά την έξοδο του μέσου της Λοκομοτίβ Μόσχας ήρθε το νέο προβάδισμα των Σλοβάκων, με τον Χάμσικ να «σερβίρει» και τον Σκρίνιαρ να «εκτελεί» για το τελικό 2-1.
Οι συνθέσεις:
ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Στσέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74΄ Πούχαζ), Λινέτι (74΄ Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85΄ Μόντερ), Γιόσβλακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι (85΄ Σφιντέρσκι)
ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (79΄ Κοτσέλνικ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χαράσλιν (87΄ Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79΄ Χροσόφσκι), Μακ (87΄ Σούσλοβ), Χάμσικ, Ντούντα (90΄+2 Γκρέγκους)

Υποστήριξη: SilkTech