Ι.Ο.Π.: Αν αγαπάς τη θάλασσα, τον αέρα, τα ταξίδια...

Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2019 - 4:05μμ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών είναι διοργανωτής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24, το οποίο θα γίνει στην Πάτρα, από 4 έως τις 10 Μαΐου 2019.

Κοντεύει τα 40 του (ιδρύθηκε το 1980) και βρίσκεται στην πιο ώριμη και δραστήρια φάση της ιστορίας του, ως κανονικός ...40άρης!

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και αξίζει ένα μικρό ιστορικό για τον ΙΟΠ.

Το καταστατικό του Ομίλου συντάχθηκε αρχικά από τους Ιδρυτές την 24η Μαρτίου 1980, αναγνωρίστηκε με την με αριθμό 488/1980 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών και καταχωρήθηκε στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Πατρών με αύξοντα αριθμό 807. Τροποποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1998, εγκρίθηκε με την με αριθμό 706/1998 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών και καταχωρήθηκε στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Πατρών με αύξοντα αριθμό 807Β. Το παρόν καταστατικό τροποποιήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της 30 Ιανουαρίου 2000 και ισχύει από την καταχώρησή του στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Πατρών.

Ιδού τι αναφέρεται στα πρώτα του άρθρα

Καταστατικό Ι.Ο.Πατρών

Άρθρο 1
«Ιδρύεται στην Πάτρα Σωματείο, με την επωνυμία «ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ» με έδρα την Πάτρα.

Άρθρο 2
Κύριος σκοπός του ομίλου είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας, καθώς και η συστηματική καλλιέργεια και η ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ομίλου εγκρινόμενης από τη Γενική Συνέλευση δύναται να ιδρύονται τμήματα καγιάκ, κωπηλασίας, υδατοσφαίρισης και κολύμβησης.
Επίσης σκοποί του ομίλου είναι η ανάπτυξη του θαλασσίου πνεύματος, η παρόρμηση της αγάπης για τη θάλασσα, η διάδοση και εκλαΐκευση της ιστιοπλοΐας, των ναυτικών εν γένει αγωνισμάτων και η αμοιβαία και ηθική υποστήριξη των ναυτικών συμφερόντων μέσω της αρμονικής συνεργασίας και επικοινωνίας των μελών, η συνεργασία με ημεδαπές και αλλοδαπές Ναυτικές Οργανώσεις, καθώς και η διάδοση της Ναυτικής παραδόσεως».

Και κάτι ακόμα
«Η ιστιοπλοΐα είναι ο πιο συναρπαστικός και ονειρικός τρόπος να συνταξιδεύεις με την ήρεμη θάλασσα αλλά και με το κύμα, με τον καθαρό ουρανό αλλά και με τα σύννεφα ή με τη μοναξιά σου αλλά και με ευχάριστη παρέα, να σκέφτεσαι, να συνεργάζεσαι, να αθλείσαι να είσαι αληθινά ζωντανός.......
Αν νιώθεις κάποτε την πόλη να σε συνθλίβει, να σε περιορίζει, να σε μολύνει με τους δικούς της τρόπους...
Αν αγαπάς τη θάλασσα, τον αέρα, τα ταξίδια...
Αν σέβεσαι τη φύση με τα πλάσματα της...
Αν αντιλαμβάνεσαι την μοναδικότητα της ζωής όπως εμείς...
Τότε καλώς ήρθες στην οικογένεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου

Υποστήριξη: SilkTech