Ίντερ: Οι Σαουδάραβες της Νιούκαστλ αγοράζουν και τους πρωταθλητές Ιταλίας

Τετάρτη, Δεκέμβριος 29, 2021 - 1:05μμ

Ένα δημοσίευμα των International Business Times εμφανίζει την Ίντερ ως το επόμενο περιουσιακό στοιχείο στο portfolio της Public Investment Fund, του σαουδαραβικού fund που προ μηνών εξαγόρασε τη Νιούκαστλ.


Οι International Business Times βάζουν φωτιά στο διεθνές ποδόσφαιρο, αφού εμφανίζονται βέβαιοι με δημοσίευμα της Τρίτης ότι η Ίντερ θα καταλήξει στα χέρια της Public Investment Fund, του σαουδαραβικού fund στο οποίο ανήκει πλέον και η Νιούκαστλ.


Το δημοσίευμα κάνει λόγο για συμφωνία που έχει επέλθει εδώ και καιρό, με τα νομικά έγγραφα να αναμένονται στο Μιλάνο εντός των ημερών και η οποία θα φτάσει τα 885.000.000 ευρώ.


Η Suning Holdings Group αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία έχουν μεταφερθεί και στους πρωταθλητές Ιταλίας, που παρά την καλοκαιρινή εκκαθάριση στο ρόστερ, φέτος λειτουργούν με μηνιαίες απώλειες ύψους 13.000.000. Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες έχουν ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι ψάχνουν να πουλήσουν είτε το πλήρες πακέτο των μετοχών που έχουν στην κατοχή τους (70%) είτε ένα μεγάλο μέρος του και η διέξοδός τους εμφανίστηκε από τη Μέση Ανατολή.


Η PIF είχε ενδιαφερθεί για τους "νερατζούρι" αρκετά πριν από την εξαγορά της Νιούκαστλ τον Οκτώβριο, ωστόσο αποσύρθηκε λόγω της περιπλοκότητας της διαδικασίας υπό το ιταλικό κρατικό πλαίσιο. Οι συζητήσεις φέρονται να άρχισαν ξανά ύστερα από την ολοκλήρωση του deal για τον αγγλικό σύλλογο, με τον επικεφαλής της PIF, τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, να επιθυμεί την επέκταση των δραστηριοτήτων του fund στον αθλητισμό.

Υποστήριξη: SilkTech