Ημέρα μνήμης για τους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Μάιος 1, 2021 - 12:00μμ

Την μεγάλη Παρασκευή (30/4) όπως και πέρυσι, δεν έγινε λόγω πανδημιας, ο καθιερωμένος αγώνας παλαιμάχων μεταξύ Ανω-Αάτω πόλης.

Βρεθήκαν όμως στο  Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας, στην αίθουσα τροπαίων των Παλαιμάχων για να τιμήσουν το έθιμο και να ανταλλάξουν ευχές.
Ολα ήταν όμορφα στην εκδήλωση γιατί ήταν στημένα με μεράκι και αγάπη. Είδαμε φωτογραφίες καί κείμενα εφημερίδων από αγώνες παλαιμάχων από το 1970 έως το 2020.
Προσφέρθηξαν τρόφιμα προς τις ευπαθείς οικογένειες της Πάτρας στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, ενώ κληρώθηκε ένα αρνί, όπου ο κλήρος έπεσε, στον Γιάννη Περδικάρη τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του ΑΟ Πάτραι.
Πιστεύουμε του χρόνου το έθιμο να συνεχιστεί στο φυσικό του χώρο όπου ξεκίνησε, στο ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών.

Η διοίκηση ευχαριστεί όλους όσοι προσέφεραν και τίμησαν την εκδήλωση μας ιδιαίτερα τον πρόεδρο του κοινωνικού τομέα του δήμου  Θεόδωρο Τουλγαρίδη..
Τον τέως πρόεδρο της ΕΠΣΑ  Γιώργο Σταυρόπουλο, τον τέως γενικό γραμματέα ΕΠΣΑ  Γιώργο Βιδάλη, τον τέως γενικό γραμματέα ΕΠΣΑ  Γιώργο Σπυρούλια.
Τον γιατρό κύριο Τάκη Γεωργακόπουλο..
Τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστα Ζαφειρόπουλο.
Τον τέως πρόεδρο της Παναχαϊκής και του Πατραϊκού  Στάθη Μουτζουρούλια.
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΠΗΝ δημοσιογράφο  Κώστα Θεοδωρόπουλο.
Την επιχείρηση ελαστικών αυτοκινήτων, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος για την προσφορά της στην έκθεση φωτογραφίας.
Τον ταμία της ΕΠΣΑ  Κώστα Ντάσιο για την προσφορά του στήν λαχειοφόρο.
Την διοικούσα επιτροπή του παμπελοποννησιακού Σταδίου και ιδιαίτερα τον  Βασίλη Ζώτο, για την παραχώρηση της αίθουσας του πρώτου ορόφου πού γίνεται ένα μικρό Ιστορικό Μουσείο του ποδοσφαίρου της πόλης μας και αξίζει τον κόπο να το επισκεφτούν ολοι.
Το διοικητικό συμβούλιο εύχεται Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα και υπόσχεται το 2022 με το καλό, να γυρίσει ο θεσμός της Μεγάλης Παρασκευής στο ιστορικό γήπεδο των προσφυγικών οπου ξεκίνησε και να ακούσουμε πάλι την καμπάνα της Αγίας Φωτεινής να χτυπά για τον αγώνα παλαιμάχων άνω και κάτω πόλης.

Υποστήριξη: SilkTech