Ηλίας Τσοπάνογλου: «Η Μεσίρη είναι μικρή σε ηλικία, αλλά έχει ωριμότητα μεγάλης αθλήτριας»

Τετάρτη, Απρίλιος 19, 2023 - 12:00μμ
Για την τεράστια επιτυχία της 15χρονης Πατρινής μίλησε ο προπονητής της

Για την τεράστια επιτυχία της 15χρονης Πατρινής Αθανασίας Μεσίρη, που κατετάγη 7η στον τελικό του άλματος, μίλησε ο προπονητής της, Ηλίας Τσοπάνογλου, υπογραμμίζοντας την ωριμότητα, την προσήλωση και τις ανεξάντλητες δυνατότητες της πρωτοεμφανιζόμενης αθλήτριας.
«Δεν περιμέναμε την πρόκριση της Νάσιας στον τελικό, στην πρώτη της διεθνή συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών, αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι για μία καλή εμφάνιση, επειδή γνωρίζω ότι έχει δουλέψει πάρα πολύ στα άλματά της και ότι είναι μία αθλήτρια που πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα. Παρότι μικρή σε ηλικία, είναι πολύ μεγάλη σε ωριμότητα, έχει σταθερότητα στην απόδοσή της και ξέρει τι ζητάει κάθε φορά που αγωνίζεται», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός από την Πάτρα.
Επίσης, αναφέρθηκε στον ελαφρό τραυματισμό της Μεσίρη κατά την προσγείωσή της στο πρώτο από τα δύο άλματά της στον τελικό, που δημιούργησε στιγμιαία ανησυχία:
«Μου είπε ότι πονάει λίγο, αλλά ότι δεν είναι κάτι σοβαρό. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου, σε δύο εβδομάδες. Αυτό το στραβοπάτημα την έβγαλε λίγο από τον ρυθμό και την αυτοσυγκέντρωσή της και δεν της επέτρεψε να εκτελέσει όσο καλύτερα γινόταν το δεύτερο άλμα. Θα μπορούσε άνετα να τερματίσει 5η ή 6η στον τελικό, αλλά το πιο σημαντικό είναι να παραμένει υγιής και θα έρθουν όλα όσα ονειρεύεται. Αυτό που πέτυχε είναι από μόνο του τεράστιος άθλος».
Ο κ. Τσοπάνογλου ολοκλήρωσε περιγράφοντας τη 15χρονη μαθήτρια της Α' Λυκείου ως μία αθλήτρια που έχει όλο το μέλλον μπροστά της:
«Με λίγη υπομονή και εφόσον είναι γερή, μπορεί να εξελιχθεί σε μία αθλήτρια πραγματικά ξεχωριστή στο άλμα. Είναι όμως πολύ καλή, επίσης, στη δοκό και στο έδαφος. Πρόκειται για μία αθλήτρια που καταλαβαίνει την ουσία της γυμναστικής και επικοινωνούμε εξαιρετικά».

Υποστήριξη: SilkTech