Η υπογραφή του Μέσι στη χαρτοπετσέτα που άλλαξε το ποδόσφαιρο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παρασκευή, Δεκέμβριος 14, 2018 - 10:44μμ
eurokinissi.gr

Σαν σήμερα (14 Δεκεμβρίου), υπήρξε μία θρυλική συνάντηση, ένας απίθανος διάλογος και οι υπογραφές σε μία χαρτοπετσέτα, που έστειλαν για πάντα τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Ηταν 14 Δεκεμβρίου του 2000, όταν ο Κάρλες Ρεσάκ ως εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα, ο ατζέντης, Τζοζέπ Μαρία Μινγκέγια και ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Οράσιο Κατζιόλι, συναντήθηκαν στο εστιατόριο του Τένις Κλαμπ Πομπέγια. Κάθισαν σε ένα γωνιακό τραπέζι που έκτοτε φέρει και το όνομα Μέσι και ακολούθησε ένας από τους πλέον μυθικούς διάλογους στην ιστορία του αθλήματος...

Οράσιο: «Κοίταξε Τσάρλι (σ.σ.: το χαϊδευτικό του Ρεσάκ), δεν μπορώ να πω στον Χόρχε Μέσι πως μου έδωσες ακόμα μία υπόσχεση. Εχουν χορτάσει από τέτοιες που ποτέ δεν πραγματοποιούνται».

Ρεσάκ: «Το ξέρεις καλά πως τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Ζητάω μονάχα λιγάκι ακόμα υπομονή ώστε να διευθετήσω το ζήτημα μέσα στο σύλλογο».

Οράσιο: «Κοίταξε, εδώ υπάρχει και το ζήτημα της υγείας του παιδιού. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ο πατέρας με πιέζει. Την αλήθεια σου λέω. Εάν δεν μου δώσεις εδώ και τώρα μία απάντηση, θα ετοιμάσει τις βαλίτσες και θα πάει το παιδί στη Ρεάλ ή τη Μίλαν».

Ρεσάκ: «Δεν πρέπει να φύγει. Εάν το αφήσω να συμβεί, δεν θα μου το συγχωρήσω ποτέ».

Οράσιο: «Ναι, αλλά έτσι θα χαθεί κι άλλος χρόνος. Εχεις πει πως ο μικρός σου αρέσει πολύ, αλλά δεν έχεις κάνει κάτι συγκεκριμένο. Τη δοκιμή την παρακολούθησες; Πως σου φάνηκε;»

Ρεσάκ: «Πολύ καλή, πολύ καλή».

Οράσιο: «Πολύ καλή; Ολες οι δοκιμές είναι πολύ καλές. Κι εγώ όταν δοκιμαζόμουν στα 13 μου, μου έλεγαν πως είμαι πολύ καλός και κοίτα που βρίσκομαι τώρα: να χάνω τον χρόνο μου μαζί σου».

Ρεσάκ: Εχεις δίκιο, αλλά γνωρίζεις πως εγώ δεν μπορώ να υπογράψω όποιον μου αρέσει. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά».

Οράσιο: «Εντάξει! Θα μεταφέρω στον Χόρχε πως ενδιαφέρεσαι, αλλά έχεις τα χέρια σου δεμένα».

Ρεσάκ: «Σερβιτόρε! Μου φέρνεις σε παρακαλώ ένα κομμάτι χαρτί. Και μία χαρτοπετσέτα μου κάνει».

Οράσιο: «Ξέρεις πολύ καλά πως αυτό δεν έχει καμία νομική αξία. Ωστόσο, το αποδέχομαι ως το λόγο ενός κυρίου».

«Εγώ ο Κάρλες Ρεσάκ ως τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα διαβεβαιώνω πως… ».

Κάπως έτσι ο Λιονέλ Μέσι έγινε μέλος της Μπαρτσελό και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Πηγή

Υποστήριξη: SilkTech