Η ξεχασμένη τραγωδία των οπαδών του Πανελευσινιακού στην Πάτρα(ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μάιος 8, 2018 - 2:45μμ

Πριν από 58 χρόνια, την Κυριακή 8 Μάιου 1960 ο Πανελευσινιακός που αγωνιζόταν στην Β' Εθνική κατηγορία και ήταν πρώτος στην βαθμολογία, έπαιζε στην Πάτρα με την ομάδα του Ολυμπιακού Πατρών.

Ο Πανελευσινιακός μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, νίκησε με 5-3.Ενθουσιασμός επικρατούσε όλη την εβδομάδα στην πόλη της Ελευσίνας μεταξύ των φιλάθλων για την μετάβαση τους στην Πάτρα.

Επειδή τα πούλμαν είχαν κλείσει τις θέσεις, οι φίλαθλοι που δεν βρήκαν θέση, μίσθωσαν ένα βαγόνι του τρένου και μετέβησαν στην Πάτρα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Μετά τη λήξη του ματς, οι φίλαθλοι του Πανελευσινιακού αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές για την μεγάλη τους νίκη και πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Πρώτη έφυγε η ομάδα της Ελευσίνας με το πούλμαν και μετά οι φίλαθλοι.

Φτάνοντας στην Ροδοδάφνη Αιγίου, σε αφύλακτη διάβαση, έγινε σύγκρουση τρένου με πούλμαν που και στα δύο επέβαιναν φίλαθλοι του Πανελευσινιακού.

Η σύγκρουση ήταν συγκλονιστική και από τον θόρυβο οι κάτοικοι της πόλης έτρεξαν και βοήθησαν τους τραυματίες.

Δυστυχώς όμως έχασαν την ζωή τους τέσσερις φίλαθλοι του Πανελευσινιακου. Η Ελευθερία Κουβίδου, ο Μανώλης Καρποδίνης, ο Γιώργος Θεοδώρου και ο Δημήτρης Βερύκιος.

Υποστήριξη: SilkTech