Η βραδιά που άλλαξε τη ζωή του Στέφανου Τσιτσιπά

Τετάρτη, Απρίλιος 20, 2022 - 10:00πμ
Ο Απόστολος Τσιτσιπάς μίλησε για τον γιο του και αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε μαζί του, όταν ο Στέφανος αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας τενίστας

Μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα της ATP παραχώρησε ο Απόστολος Τσιτσιπάς. Ο πατέρας και προπονητής του κορυφαίου Ελληνα τενίστα αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον γιο του, όταν ο Στέφανος αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις.
«Ήμασταν στη Βόρεια Γαλλία, στη Νορμανδία, και κέρδισε ένα masters τουρνουά. Είχε ζητήσει να συμμετέχει στο junior tour της Γαλλίας και είχε κερδίσει και τα 4 τουρνουά που έγιναν.
Ήταν ένας από τους καλύτερους της χρονιάς, οπότε έπαιξε στο masters και το κέρδισε και αυτό. Θυμάμαι πως το βράδυ πριν πετάξουμε για Ελλάδα, δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος και ήρθε να με ρωτήσει αν μπορούσε να παίζει μόνο τένις και να μην κάνει τίποτα άλλο στη ζωή του, γιατί αισθανόταν πραγματικά υπέροχα όταν ήταν στο γήπεδο του τένις».
Εκείνη την περίοδο ο Απόστολος ήταν καθηγητής σε γυμνάσιο και η μεγάλη εμπειρία που είχε με τα παιδιά τον βοήθησε να κατανοήσει τον Στέφανο και το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας τενίστας.
«Πιστεύω πως σε μια μέρα που ένα παιδί λέει έτσι την άποψή του, είναι ακριβώς αυτό που έχει μέσα του. Η δυσκολία για μένα ήταν να καταφέρω να βγάλω τον καλύτερο που είχε μέσα του, για να εκπληρώσει αυτό το όνειρο και αυτή τη θέληση που είχε να παίξει τένις», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια της καριέρας, είναι πολύ σημαντικό να είναι κοντά οι γονείς, γιατί είναι σκληρή η ζωή στο tour.
Είναι δύσκολο να ταξιδεύεις κάθε εβδομάδα. Σε κάποιο σημείο αρχίζεις να χάνεις τον προσανατολισμό σου με το τι συμβαίνει στη ζωή. Αλλά αν η οικογένεια είναι κοντά σου, όπως αποδείχτηκε και αυτή την εβδομάδα που όλη η οικογένεια ήταν εδώ επειδή ζούμε στη Νότια Γαλλία, τότε είναι όλα πιο άνετα, νιώθει σαν στο σπίτι του και αυτό πιστεύω του δίνει επιπλέον δύναμη».
Τέλος, ο Απόστολος μίλησε για τον τραυματισμό που υπέστη στο τέλος της περασμένης σεζόν ο Στέφανος στον αγκώνα και την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Ελληνας τενίστας. «Πραγματικά δεν ήξερα ότι ήταν τόσο δύσκολο για εκείνον.
Μου είπε μετά τo ATP Finals του Τορίνου ότι ήταν πολύ οδυνηρό. Αποφασίσαμε να κάνουμε τη χειρουργική επέμβαση, ήταν πετυχημένη και τώρα παίζει χωρίς να νιώθει πόνο και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

Υποστήριξη: SilkTech