Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε την Παναχαϊκή (κάποιοι έχουν χιούμορ)

Κυριακή, Νοέμβριος 22, 2020 - 11:44πμ

Με εικόνες της Παναγίας και πολεμικών οχημάτων «ντύθηκε» χθες Σάββατο (21/11) η Βουλή για να τιμήσει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια.

Ήταν ένα οπτικό αφιέρωμα το οποίο προβλήθηκε από τις 18:15 έως τις 20:45 και έπιανε όλη την πρόσοψη της Βουλής. Σε αυτό προβλήθηκε σε περίληψη όλη η ιστορία της Ελλάδας, με αναφορές στις ένδοξες πολεμικές στιγμές, αλλά και το πρόσωπο της Παναγίας. Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν, η Βουλή έλαβε την πρωτοβουλία, για να δείξει «στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας, που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας».

Ωστόσο η προβολή του αφιερώματος σε γιγάντιο μέγεθος, με την Παναγία και τα πολεμικά οχήματα, λες και η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου, αλλά και η μείξη πολεμικής ιστορίας και θρησκείας, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media. Πολλοί χαρακτήρισαν κακότεχνη, στα όρια του κιτς, την προβολή αυτών των εικόνων στο Κοινοβούλιο, και ανέφεραν ότι θα μπορούσε να προβληθεί στο εσωτερικό του κτιρίου ή στον χώρο του υπουργείου Αμυνας.

Κάποιοι άλλοι, στο Twitter αλλά και στη γνωστή ομάδα στο facebook, «ΒΑΘΥ LUBEN», ξεσάλωσαν! Εις ευφυής Παναχαϊκιώτης, έβαλε το σήμα της Παναχαϊκής!

Υ.Γ.

Και για να σοβαρευτούμε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στην Πάτρα, με προϋπόθεση μεγάλης επιτυχίας. Πρόσφατο παράδειγμα η Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ, το έμβλημα του οποίου είδαμε στον Λευκό Πύργο μετά τις τελευταίες επιτυχίες αυτά τα χρόνια με την κατάκτηση τροπαίων.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech