Η θάλασσα συναντά τον ουρανό στο Δρέπανο

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 1, 2022 - 5:14μμ
Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Επιτέλους ξεκίνησε το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R  by Coffee Island με το θέαμα να ξεπερνάει κάθε προσδοκία! Στο Δρέπανο φιλοξενείται  η διοργάνωση και εκεί η θάλασσα συναντά  τον ουρανό με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Γιατί όπως αναφέρεται, πρώτη φορά γίνονται στην Ελλάδα αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου με σκοπό να ξεχωρίσουν οι αθλητές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν την Ολυμπιακή ομάδα, που θα ταξιδέψει στο Παρίσι.

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 60 με το ενδιαφέρον και την αδρεναλίνη να είναι στα ύψη!

Στο ειδυλλιακό ακρωτήριο Δρέπανο με τον διάσημο Φάρο και με φόντο τα βουνά της Ναυπακτίας ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Πατρέων.
Οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, "χόρεψαν" στη θάλασσα με σύμμαχο τον αέρα. Και οι θεατές απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα που έχει άρωμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Δείτε στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα των αγώνων στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=wp1g8nemt_0
Στην κατηγορία Formula Kite οι νικητές θα συνθέσουν την Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε προκριματικούς αγώνες διεκδίκησης συμμετοχής στους Ολυμπιακούς της Γαλλίας.
Θα βγουν μετά και την 4η και τελευταία ημέρα, την Κυριακή. Και αφορούν τις ελληνικές συμμετοχές. Καθώς υπάρχει και το διεθνές πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν και αθλητές από το το εξωτερικό.
Αναφορικά με την πρώτη μέρα στην διεθνή κατηγορία οι τρεις πρώτοι ήταν οι Τάισον Τάιγκερ, Κάμερον-Αλέξανδρος Μαραμενίδης, Κρίστιαν Μάνεφ.

Στο παρακάτω λινκ είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα της πρώτης μέρας.
https://s3.amazonaws.com/rrs.prod/neprl0ntj1r6a11u89yqnnnuwfno?response-content-disposition=inline%3B%20filename%3D%22formula-kite-race-3.pdf%22%3B%20filename%2A%3DUTF-8%27%27formula-kite-race-3.pdf&response-content-type=application%2Fpdf&X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAJH37WFGGNKRSBH6Q%2F20220901%2Fus-east-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20220901T150042Z&X-Amz-Expires=604800&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=48ce44e91a37fbaa743506db668eb17d29a791905329e43cad09e8cbc26cf77d
Στην κατηγορία KITEFOIL για την πρώτη μέρα νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αργυριάδης (Α.Ι.Ο ΡΙΟΥ "ΙΑΣΩΝ"), με δεύτερο τον Πέτρο Κονταρίνη (Α.Ι.Ο ΡΙΟΥ "ΙΑΣΩΝ") και τρίτο τον Κωνσταντίνο Δανιηλίδη ((Α.Ι.Ο ΡΙΟΥ "ΙΑΣΩΝ").

Στο παρακάτω λινκ είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα της πρώτης μέρας.
https://s3.amazonaws.com/rrs.prod/alch5x0ox5cz8ct7lqogfujkteee?response-content-disposition=inline%3B%20filename%3D%22KITEFOIL-race-3.pdf%22%3B%20filename%2A%3DUTF-8%27%27KITEFOIL-race-3.pdf&response-content-type=application%2Fpdf&X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=AKIAJH37WFGGNKRSBH6Q%2F20220901%2Fus-east-1%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20220901T145943Z&X-Amz-Expires=604800&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=2cddb805ca8a908488f49a6de223162d665d1c3aa2fd45080c9a270151f2cae3

Στις 13:00 η εκκίνηση την Παρασκευή
Για την Παρασκευή 2/9 η ώρα έναρξης των αγώνων ορίστηκε για τις 13:00 και όλοι θα είναι εκεί για να συνεχίσουν τους αγώνες.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Βέβαια οι θεατές δεν απολαμβάνουν μόνο το αθλητικό κομμάτι, αλλά υπάρχουν πολιτιστικές δράσεις για να διασκεδάσουν σε όλο το τετραήμερο στο Δρέπανο. Μάλιστα η είσοδος τόσο για τους αγώνες, όσο και για τις παράλληλες δράσεις είναι ελεύθερη.
Την Πέμπτη από τις 17.00 ξεκίνσε εναρκτήριο πάρτι με τον DJ Κωνσταντίνο Γεωργίου. Για την Παρασκευή (1/9) έχει προγραμματιστεί πάρτι (18.30) με τους Burger Project και η βραδιά θα κλείσει με μεγάλη συναυλία με τους Onirama (20.30).
To Σάββατο το...μενού περιλαμβάνει Mr Panos και Jovolos (11.00-14.30), Andy's (14.30-16.30), Ηeavy Pins (16.30-18.30), Nikos Diamantopoulos (18.30-20.30), Ms Lefki (20.30-22.30), CJ Jeff (20.30).
Τέλος την Κυριακή στο φινάλε η Μαρίζα Ρίζου θα ξεσηκώσει τους πάντες στη συναυλία της, που θα αρχίσει στις 19.00.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, που έδωσε το παρών, είπε σχετικά:
"Αγαπάμε το kitesurf, στηρίζουμε την αθλητική δράση. Στην ουσία είναι το πάρτι της περιοχής μας. Καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές που έχουν έρθει και από άλλες περιοχές, στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.
Εύχομαι να το απολαύσουμε και να διασκεδάσουμε και καλώ όλους τους πολίτες να είναι μαζί μας για να δουν ένα θέαμα μοναδικό.
Σαν περιφερειακή αρχή είμαστε δίπλα στους διοργανωτές. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν συμβάλει για να συμβεί αυτή η αθλητική γιορτή, τον πρόεδρο του ΙΟΠ, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος και τον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου Cape Drepano, Ντίνο Μπέλεχα. θα στηρίζουμε κάθε δράση που διαφημίζει την περιοχή μας.''

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Έφορος Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, δήλωσε σχετικά:
"Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους αθλητές, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Απολαύσαμε την πρώτη μέρα των αγώνων. Όλα κύλησαν τέλεια και είμαστε χαρούμενοι για την συμμετοχή των αθλητών και την παρουσία του κόσμου".
Ο CEO της Coffee Island, του χρυσού χορηγού της διοργάνωσης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε:
"Υποστηρίζουμε το 1ο ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα formula kite, kitefoil & TT:R που γίνεται στο Δρέπανο, γιατί είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα και γιατί συνδυάζεται από ένα τριήμερο μουσικής και ψυχαγωγίας για όλο τον κόσμο. Ως Coffee Island θέλουμε να συμμετέχουμε πάντα στα δρώμενα των τοπικών κοινωνιών, και να στηρίζουμε ωραίες, νέες προσπάθειες, για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές που ένωσαν τον Ολυμπιακό αθλητισμό με τη μουσική και τη χαρά".

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα έγινε η ενημέρωση των αθλητών, και ακολούθως ξεκίνησε η δράση  με την εξής σειρά (formula Kite (το ολυμπιακό άθλημα)–KiteFoil-ΤΤ: R). Οι αγώνες υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν στις 18.00.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με το Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΔΙΠΛΗ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Πάτρα το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αετοσανίδας, ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό σπορ που μάλιστα, αποτελεί ήδη Ολυμπιακό Άθλημα. Και είναι διπλή η χαρά μας καθώς από αυτό το πρωτάθλημα θα προκύψει η πρώτη εθνική ομάδα αετοσανίδας που ελπίζουμε όλοι να δούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά και γιατί, όλοι μαζί οι φορείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Θερμά συγχαρητήρια στο σύνολο των ανθρώπων που μόχθησαν για τη διοργάνωση και είμαι βέβαιος πως οι εικόνες από το Ακρωτήρι στο Δρέπανο θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, αλλά και ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν εκεί για να απολαύσουν τον μοναδικό «χορό» των αθλητών και αθλητριών πάνω στα κύματα».

Η Coffee Island αποτελεί τον επίσημο χρυσό χορηγό της διοργάνωσης η οποία θα πλαισιωθεί με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Ως ασημένιος χορηγός της εκδήλωσης είναι η Λούξ, και χάλκινοι χορηγοί οι Τιτάν , Ολυμπία Οδός, Cape Drepano Watersports, KiteSurf Greece και Belehas Transfer Solutions. Τέλος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών είναι η Super Cargo.

 

LIVE ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αγώνες μεταδίδονται από το κανάλι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στο youtube  (https://www.youtube.com/watch?v=MLh2hemPe9E0) Επίσης μεταδίδεται  από τα social Media  της E.I.O.:

Facebook: https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation

Instagram: https://www.instagram.com/hellenic_sailing_federation/

Διασκέδαση με τους Burger Project και τους Onirama στο Δρέπανο
Πλούσια τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην 2η μέρα (2/9) στο Δρέπανο όπου διεξάγεται το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R by Coffee Island.
Για σήμερα τους θεατές, που μπαίνουν με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ για να δουν και τους αγώνες, θα διασκεδάσουν οι Burger Project και οι Onirama. Η αρχή θα γίνει στις 18:30 με τους Burger Project. Η συνέχεια θα δοθεί στις 20:30 με την μεγάλη συναυλία των Onirama.
Ο χορός πλάι στην θάλασσα είναι δεδομένος δίνοντας μια άλλη νότα στους αγώνες και το θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλητές και σήμερα

Υποστήριξη: SilkTech