Η συμβολή της Περιφέρειας στο πανελλήνιο στίβου

Παρασκευή, Ιούνιος 11, 2021 - 2:00μμ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου το οποίο συνδιοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την ΠΔΕ

Οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας με στόχο την φιλοξενία και άλλων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκαν με την Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, στο περιθώριο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας από 5 έως 8 Ιουνίου 2021.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως συνδιοργανωτής εκπροσωπήθηκε από τους Ανιιπεριφερειάρχες Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, Αθλητισμού Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρη Νικολακόπουλο, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ανδρέα Φίλια, Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, καθώς και τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο.

Στην διοργάνωση παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού στίβου καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, όπως η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, το μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ Τασούλα Κελεσίδου, ο πρώην πρωταθλητής και ολυμπιονίκης, Κώστας Κεντέρης, και πολλοί άλλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε: «Υποδεχθήκαμε τις προηγούμενες στην Πάτρα την ελίτ του Ελληνικού στίβου, τους αθλητές και τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και σύσσωμη την ομοσπονδία στίβου. Μείναμε πραγματικά έκπληκτοι τόσο με τη διοργάνωση, όσο και με τις επιδόσεις των αθλητών, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν μικρής ηλικίας, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ελληνικός στίβος με το τεράστιο παρελθόν, έχει παρόν αλλά σίγουρα και λαμπρό μέλλον. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Ολυμπιακή Γη φιλοδοξεί και επιδιώκει να είναι μόνιμος οικοδεσπότης τέτοιων και ακόμα μεγαλύτερων διοργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι επαφές και οι συζητήσεις μας με την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, οι οποίοι και αυτοί από πλευρά τους δήλωσαν άκρως ικανοποιημένοι από την συνεργασία με την Περιφέρεια. Σύντομα οι επαφές μας θα ενταθούν με σκοπό την προσέγγιση και την εκ νέου φιλοξενία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και ακόμα μεγαλύτερων διοργανώσεων, ικανών να επιφέρουν στον τόπο μας αθλητική και τουριστική ανάπτυξη».

Υποστήριξη: SilkTech