Η Σαουθάμπτον πωλήθηκε σε Σέρβο δισεκατομυριούχο για το ποσό των 100 εκατομμυρίων λιρών

Τετάρτη, Ιανουάριος 5, 2022 - 10:30μμ
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά

Πωλήθηκε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Σαουθάμπτον (80%). Η ομάδα της Premier League έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη, τον Ντράγκαν Σόλακ.
Η επενδυτική εταιρεία " Sport Republic", που υποστηρίζεται από τον Σέρβο δισεκατομμυριούχο, Ντράγκαν Σόλακ, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Σαουθάμπτον αποκτώντας το 80% του μετοχικού κεφαλαίου του κλαμπ, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (4/01) από την Premier League.
Ο Σόλακ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της " United Group", εταιρείας τηλεπικοινωνιών, απέκτησε τον αγγλικό σύλλογο μετά από συμφωνία αξίας 100 εκατομμυρίων λιρών (136 εκατομμυρίων δολαρίων) από τον Κινέζο επιχειρηματία Γκάο Γισένγκ, ο οποίος αγόρασε το 80% των μετοχών του τον Αύγουστο του 2017.
Μάλιστα, φημολογείται πως στόχος τους Σόλακ είναι να αποκτήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανάλογο με αυτό των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Σίτι.
Να αναφέρουμε ότι η Καταρίνα Λίμπχερ, η οποία κληρονόμησε τη Σαουθάμπτον από τον αείμνηστο πατέρα της, Μάρκους, το 2010 όταν ήταν στην τρίτη κατηγορία (League One), θα συνεχίσει να διατηρεί το υπόλοιπο 20%.

Υποστήριξη: SilkTech