Η πρωταθλήτρια της ΝΕΠ, Νάνσυ Διαμαντή στο sportin.gr: "Η πισίνα είναι το δεύτερο σπίτι μου"

Πέμπτη, Οκτώβριος 4, 2018 - 8:45μμ

H Nάνσυ Διαμαντή είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της πατραϊκής κολύμβησης καταφέρνοντας να είναι συχνά στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων στην κατηγορία της. Η πρωταθλήτρια των "δελφινιών" ξεκίνησε όπως όλα τα παιδιά το κολύμπι για να μάθει, αλλά πολύ γρήγορα πέρασε στην αγωνιστική ομάδα, όπου συνεχώς πραγματοποιεί καλές επιδόσεις.

Η νεαρή κολυμβήτρια της ΝΕΠ έχει σαν πρότυπά της, την Νόρα Δράκου και την Κριστέλ Βουρνά, θέλοντας όπως είναι λογικό να συνεχίσει τη δική τους επιτυχημένη παράδοση, σε πεταλούδα και ελεύθερο που είναι τα αγωνίσματά της..

Η Νάνσυ Διαμαντή μιλά στο sportin.gr για το δεύτερο σπίτι της το κολυμβητήριο, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να κάνει πρωταθλητισμό.

Γιατί επέλεξες ένα ατομικό άθλημα και πιο συγκεκριμένα την κολύμβηση;

Μου αρέσει πάρα πολύ να δουλεύω για τον εαυτό μου και ότι κάνω να έχει επίδραση σε μένα. Δεν θέλω να εξαρτώμαι από τους άλλους. Τα ατομικά αθλήματα μπορεί να μην έχουν την κάλυψη και τη βοήθεια του συμπαίκτη, αλλά ότι κάνεις είναι για σένα. Σε ότι αφορά την κολύμβηση μου αρέσει πάρα πολύ το νερό με ξεκουράζει, νιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου στην πισίνα.

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάσεις πρωταθλητισμό και σχολείο;

Η αλήθεια είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, για παράδειγμα το μεσημεριανό μου το παίρνω στο σχολείο και τρώω εκεί για να προλάβω. Είναι απαιτητική η καθημερινότητα και πολλές φορές δεν με φτάνουν οι ώρες της ημέρας, αλλά βάζω ένα πρόγραμμα και προσπαθώ για το καλύτερο, με πολύ κούραση.

Τη φετινή σεζόν κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια (50 και 100μ. Πεταλούδα) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είσαι ικανοποιημένη;

Σίγουρα είμαι ικανοποιημένη όταν βρίσκομαι στα μετάλλια, αλλά μπορώ και καλύτερα προσπαθώντας συνεχώς γι αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι σε εμάς τους θεατές είναι όμορφο να βλέπουμε να κολυμπάτε με πεταλούδα. Είναι δύσκολο σαν αγώνισμα;

Ναι, είναι δύσκολη ακόμη και στην προπόνηση, αλλά πάντα μου άρεσε σαν στιλ κολύμβησης και από την στιγμή που μου βγήκε το συνέχισα.

Επόμενος στόχος σου;

Εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι είναι και τον Φεβρουάριο το χειμερινοί αγώνες κολύμβησης, καθώς και η Εθνική.

Η Πάτρα έχει παράδοση σε καλές κολυμβήτριες, όπως η Νόρα Δράκου και η Κριστέλ Βουρνά. Θα ήθελες να συνεχίσεις και εσύ αυτή την παράδοση;

Βέβαια τις έχω και τις δύο σαν πρότυπο και ονειρεύομαι τον εαυτό μου σε μία Ολυμπιάδα. Ελπίζω να τα καταφέρω. Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να κάνεις πρωταθλητισμό, αλλά έχω την στήριξη της οικογένειάς μου και του προπονητή μου και συνεχίζω.

Έχεις προπονητή, τον Σταύρο Νταλαχάνη, που έχει αναδείξει πολλούς καλούς αθλητές και αθλήτριες. Νιώθεις σιγουριά μαζί του;

Πρώτα απ' όλα εγώ τον βλέπω σαν φίλο μου και δεύτερο πατέρα μου, ταυτόχρονα. Είναι ο άνθρωπος που είναι συνεχώς δίπλα μας και προτιμά να χάσουμε και μία προπόνηση, προκειμένου να μιλήσουμε γι αυτά που μας απασχολούν. Και βέβαια του έχω τυφλή εμπιστοσύνη και κάνω ότι μου λέει στη προπόνηση και τους αγώνες.

Σου αρέσει που είσαι αναγνωρίσιμη με τις επιτυχίες σου;

Μου αρέσει που στο σχολείο με αναγνωρίζουν, σε ποιον δεν θα άρεσε άλλωστε!

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech