Η πώληση της ΠΑΕ Παναχαϊκή που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί

Παρασκευή, Μάιος 24, 2019 - 6:07μμ

Σε κρίσιμη καμπή έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις του Σάκη Καλογερόπουλου με τους μετόχους της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891.

Ο εκ Γαστούνης ομογενής επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Σουηδία, κάνει τον τελευταίο καιρό επαφές με τους μετόχους, ξεχωριστά τον καθένα, για να μαζέψει το απαραίτητο ποσοστό ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία της ΠΑΕ και το μάνατζμεντ.

Όπως προκύπτει, ακόμα και οι μέτοχοι οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για τη μεταβίβαση των μετοχών τους (μέσω πώλησης ποσοστού ή ακόμα και όλου του πακέτου) κρατούν στάση αναμονής για να δουν πως θα αντιδράσουν και οι υπόλοιποι μέτοχοι στην πρόταση του Καλογερόπουλου και των Σουηδών (;) «συμπαιχτών» του.

Το ζήτημα που προκύπτει πλέον και όσο δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα οι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ, είναι το ποσό που φέρεται να έχει καταβάλει ο Καλογερόπουλος (ή αυτοί που εκπροσωπεί) σαν εγγύηση και εφόσον δεν επέλθει η συμφωνία θα πρέπει να επιστρέψει σε όποιον το κατέβαλε.

Παραμένει άγνωστο ακόμα αν αυτό το ποσό μπήκε τώρα ή νωρίτερα μέσα στη χρονιά (!), ενώ μοιάζει βέβαιο ότι αυτά τα χρήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξοφληθούν τρύπες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΤΣΑΣ

Υποστήριξη: SilkTech