Η Πατρινή Μαρία Πολύζου θα τρέξει στο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου και θα παρουσιάσει το βιβλίο της

Δευτέρα, Μάρτιος 14, 2022 - 8:00πμ
Στις 10 Απριλίου

Η κορυφαία Μαραθωνοδρόμος Πατρινή Μαρία Πολύζου επιστρέφει στη Ρόδο, για να τρέξει και αυτή στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου 2022.

Η Μαρία Πολύζου που εκτός από τις αθλητικές ικανότητες, αποτελεί πρότυπο και για τη θαρραλέα μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και από την οποία βγήκε νικήτρια, θα μιλήσει για όλα αυτά, στην παρουσίαση του βιβλίου της «ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ», την παραμονή του αγώνα, το Σάββατο 9 Απριλίου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Για τη συμμετοχή της στον Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου, η Μαρία Πολύζου είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από μια μακράν περίοδο αποχής λόγο της πανδημίας, αλλά και την προσωπικής μου περιπέτεια υγείας με τον καρκίνο του μαστού,  επανερχόμαστε στην αθλητική δραστηριότητα και στους αγώνες δρόμου. Για μένα αποτελεί μεγάλη χαρά η συμμετοχή μου στο αγώνα, που έχω πολύ καλές αναμνήσεις και φίλους , καθώς το 2018 είχα καταλάβει την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη στο μαραθώνιο.

Αυτή την χρονιά ο αγώνας μου είναι αφιερωμένος στο ΕΛΙΖΑ για  τα κακοποιημένα παιδιά. Στο ΕΛΙΖΑ τολμάμε να ονειρευόμαστε μία κοινωνία που θα ενώνει τη φωνή της στο πρόσταγμα για Μηδενική Ανοχή στην Κακοποίηση του Παιδιού και για μία οικογένεια δυνατή και ενημερωμένη, προκειμένου να προλαμβάνει το θλιβερό φαινόμενο της στέρησης της παιδικής ηλικίας. Κάθε παιδί πρέπει να έχει φωνή να μιλήσει για αν κάτι άσχημο συμβεί στην ζωή του. Φέτος, ο αγώνας είναι ιερός  και αφιερώνεται πόλεμο της Ουκρανίας

Θα είμαι και πάλι στην όμορφη Ρόδος και θα πάρω μέρος στο αγώνα συμβολικά και ως OLYMPIAN στον αγώνα των 10 χιλιόμετρων αλλά και ως προπονήτρια της  MARATHON TEAM GREECE, για να υποστηρίξω προπονητικά και τους δρομείς μου.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την πρόσκληση των διοργανωτών να παρουσιάσω το βιβλίο μου " ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ' εκδόσεις keybooks το Σάββατο  9 Απριλίου το απόγευμα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο και θα μιλήσουμε για το πως να μην τα παρατάμε ποτέ , όσες δυσκολίες και εμπόδια αν έρθουν στην ζωή μας. Εύχομαι καλό αγώνα και καλή διοργάνωση. Ραντεβού στη Ρόδο».

 Οι εγγραφές για τον 7ο Μαραθώνιο της Ρόδου που θα γίνει στις 10 Απριλίου 2022 συνεχίζονται για τα αγωνίσματα: Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Αγώνας 10 χλμ, Αγώνας 5χλμ στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr/

 Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες.  

Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου, διεξάγεται με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS, σε μια εξαιρετική παραθαλάσσια διαδρομή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αξιοθέατα της Ρόδου.

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου είναι η Under Armour. Χορηγός του αγώνα των 5 χλμ & Εθελοντισμού είναι ο όμιλος H Hotels Collection. Χορηγός αερομεταφορών είναι η Aegean Airlines και χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών η Blue Star Ferries. Χορηγός φιλοξενίας είναι ο όμιλος Mitsis Hotels. Επίσημοι χορηγοί είναι οι iStorm, Garden of Panthenols, fibran, ΚΑΥΚΑΣ, Citroen Παρασκευάς, ΒΑΠ Π.ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. και το Εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΟΔΟΥ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. O αγώνας υποστηρίζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου (Νέα Πτέρυγα) θα είναι το κέντρο εγγραφών του αγώνα.

Υποστήριξη: SilkTech