Η Πάτρα τιμά τον δάσκαλο Ηλία Κατσαούνο που έφυγε νωρίς – Παίρνει το όνομά του το σχολείο που δίδασκε

Παρασκευή, Φεβρουάριος 15, 2019 - 9:21μμ

Ο ξαφνικός θάνατος του εκπαιδευτικού Ηλία Κατσαούνου, στην ηλικία των 52 ετών, τον Αύγουστο του 2018, είχε σκορπίσει τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, καθώς ο εκλιπών υπήρξε δραστήριος και ενεργός πολίτης, που τίμησε με συνέπεια το λειτούργημα του δασκάλου. Για αυτό άλλωστε, όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στην εκπαίδευση αγαπήθηκε από εκατοντάδες μαθητές του, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τον δάσκαλό τους, αλλά και από τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, τους συναθλητές του, τους ανθρώπους που είχαν τη τιμή να τον γνωρίσουν.

Έτσι, η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, αποφάσισε να τιμήσει τον εκλιπόντα δάσκαλο, δίνοντας το όνομα του, στο 53ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, όπου ο Ηλίας Κατσαούνος υπήρξε για χρόνια διευθυντής.

Ενα ξεχωριστό αίτημα στη μνήμη του αξέχαστου Ηλία Κατσαούνου

Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε πρόσφατα και μάλιστα ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πατρέων και αναμένεται να περάσει στο επόμενο διάστημα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο σκεπτικό της απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Επισημαίνοντας, μεταξύ των άλλων, την προσφορά του εκλιπόντος στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενεργό συμμετοχή του στους αγώνες του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος για δημόσια δωρεάν παιδεία, του επιστημονικού του έργου στην εκπαίδευση όπως και των αναγνωρισμένων υπηρεσιών του στην πόλη των Πατρών και της κοινωνίας γενικότερα, όπου προκύπτει ότι ο εκλιπών Ηλίας Κατσαούνος ήταν μεταξύ «…των προσωπικοτήτων των γραμμάτων, της επιστήμης …των προσώπων που προσέφεραν αναγνωρισμένες και αξιόλογες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στον τόπο…», όπως προβλέπεται και στο Π.Δ. αρ. 79, ΦΕΚ 109 Α/1.8.2017, άρθρο 1 εδ. 3, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας υιοθετούν και αποδέχονται την εισήγηση του Σχολικού Συμβουλίου του 53ου Δημοτικού Σχολείου - 13ου Νηπιαγωγείου Πατρών, όπως αυτή προτείνεται και από τις έγγραφες τοποθετήσεις της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων (53ου Δ.Σ και 13ου Νηπ.), του Συλλόγου Διδασκόντων των Σχολείων (53ου Δ.Σ και 13ου Νηπ.), του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», για προσθήκη προσωνυμίας στο Σχολικό Συγκρότημα «53ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Νηπιαγωγείο Πατρών», ως «53ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Νηπιαγωγείο Πατρών - ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΟΣ».

Ήταν παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Μαρία Μπαρακίτη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Υποστήριξη: SilkTech