Η Πάτρα θα αποκτήσει «νέο» κλειστό γυμναστήριο;

Τρίτη, Ιούλιος 5, 2022 - 5:36μμ
Ο χώρος της πυγμαχίας κάποτε

Εκφράζεται αρμοδίως η εκτίμηση πως ίσως, επιτέλους, η νέα χειμερινή αθλητική περίοδος να βρει την Πάτρα με ένα «νέο» κλειστό γυμναστήριο που δεν είναι άλλο από το υπόγειο στο ΕΑΚ «Δημήτρης Τόφαλος».

Το παλέ της Πάτρας κατασκευάστηκε το 1995 και εκτός από την κεντρική σάλα και τις κερκίδες, με τους κάτωθι αυτών, βοηθητικούς χώρους, περιελάμβανε και το υπόγειο, μια έκταση όσο και η κεντρική σάλα, που φιλοξενούσε δεκάδες αθλήματα, στίβο, πυγμαχία και πολλά ακόμα. Πέντε χρόνια μετά φτιάχτηκε και το βοηθητικό του «Τόφαλος», για τις ανάγκες παγκόσμιας διοργάνωσης της Γυμναστικής.

Όμως εδώ τελειώνουν τα ευχάριστα. Το μεν βοηθητικό έκλεισε λόγω δομικών προβλημάτων στην κατασκευή του (και περιμένουμε εάν και πότε θα επαναλειτουργήσει), το δε υπόγειο σφραγίστηκε λόγω ανεπάρκειας σε θέματα πυρασφάλειας.

Αυτό συνέβη το 2013 κι έκτοτε δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε!

Απαιτείται μια σειρά από κοστοβόρες διαδικασίες, όπως νέοι έξοδοι κινδύνου που θα οδηγούν στο προαύλιο, πυρίμαχες πόρτες και πολλά άλλα.

Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΠΕΑΚ, Μιχάλης Κουρέτας, παραδέχθηκε το σύνθετο των διαδικασιών που απαιτούνται για να λήξει το θέμα. Εκτιμώντας παράλληλα πως στόχος είναι με τη νέα αγωνιστική περίοδο η Πάτρα να έχει ξανά στη διάθεσή της ένα τόσο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο που θα ανακουφίσει, σωματεία και αθλητές δεκάδων αθλημάτων.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech