Η Πάτρα «αγκάλιασε» τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τη μαγική βραδιά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Κυριακή, Αύγουστος 26, 2018 - 9:22μμ

Με μια μαγική βραδιά, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου, 25 Αυγούστου, η αντίστροφη μέτρηση για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, τους οποίους θα διοργανώσει η πόλη σε ένα χρόνο. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, υπήρξε εντυπωσιακή.

Υπολογίζεται πως πάνω από 1.000 άτομα, βρέθηκαν στο προαύλιο του Μουσείου για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της πόλης, να μάθουν για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και να ακούσουν ζωντανά, κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, τον Πατρινό μουσουργό Vassilikos, ο οποίος ταξίδευσε από το Λονδίνο, όπου μένει τα τελευταία χρόνια, ειδικά για την εκδήλωση.

Ο Vassilikos μάγεψε το κοινό, το οποίο τον καταχειροκρότησε, παρουσιάζοντας διασκευές από αγαπημένα του και αγαπημένα μας τραγούδια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε στο κοινό της πόλης, το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διεκδίκηση των Αγώνων στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Επίσης, προβλήθηκε και το τηλεοπτικό σποτ της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων της Πάτρας, με την υπογραφή του Πατρινού σκηνοθέτη Τάκη Φαφούτη, που ως μήνυμα είχε ότι οι 26 χώρες της Μεσογείου επέλεξαν Ελλάδα και την Πάτρα για την τέλεση των αγώνων.

«Η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι» είναι το σλόγκαν του σποτ, το οποίο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια κλίμακα.

Επίσης, προβλήθηκε και ένα βίντεο από τους πρώτους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που έγιναν το 2015, στην Πεσκάρα της Ιταλίας.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Μουσείου, που έμεινε ανοικτό ειδικά για τη βραδιά, και να γνωρίσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενεί.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Θοδωρής Μενεγής, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκος Κανελλάκης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος.

Παρόντες επίσης, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, ο αντιπεριφεριάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού, Βασίλης Θωμόπουλος και ο Πρόεδρο ς του Πολιτιστικού Οργανισμού και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, Τάκης Πετρόπουλο, όπως και ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας.

ωωωωωωωωωωωωωωωω
Φάνης Βγενόπουλος
Υποστήριξη: SilkTech