Η Πάτρα αγκάλιασε τα πρώτα Βίκος Street Relays της χρονιάς

Κυριακή, Μάρτιος 25, 2018 - 5:52μμ

Στην πλατεία Γεωργίου Α' της Πάτρας έγινε η εκκίνηση για το 5ο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας. Ο αγώνας έχει και κοινωνικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα πάνε για αθλητικό εξοπλισμό στα σχολεία της κάθε περιοχής που γίνονται οι αγώνες.

Τα  Βίκος Street Relays αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους της Πάτρας, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που βγήκαν στους δρόμους για να δουν τον αγώνα και να χειροκροτήσουν τους δρομείς, παρά το βροχερό καιρό.

O αγώνας συνδυάστηκε και με σπουδαίες επιδόσεις από τον Ντένις Γιούρα και τη Σοφία Ρήγα στα 10 χλμ., αγώνισμα που από φέτος αποκτάει αγωνιστικό χαρακτήρα με χρηματικά έπαθλα και κατάταξη και με τους κορυφαίους από κάθε πόλη να δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου για το μεγάλο τελικό του Πειραιά, καθώς και από τους αδερφούς Χρήστο και Ανέστη Παπούλια στα 2Χ5000 μ.

Από νωρίς το μεσημέρι η πλατεία Γεωργίου Α' είχε γεμίσει από ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με τον Δήμο Πατρέων να πρωτοστατεί, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στηρίζει ενεργά, τους συνδιοργανωτές συλλόγους Ερμή 1877, Πατραϊκό και Φειδιππίδη να είναι οι αρωγοί αυτής της δράσης και την Παναχαϊκή με το σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας να μετέχουν ενεργά, το πρώτο Street Relays της χρονιάς κατέγραψε μεγάλη επιτυχία.

Οι νικητές κατά κατηγορία ήταν:

10.000

Άνδρες

Ντένις Γκιούρα    32:59

Σταύρος Γκίνης    33:23

Αχιλλέας Γιαννούλας  37:21

Γυναίκες

Σοφία Ρήγα  36:41

Ισαβέλλα Κοτσαχείλη  38:01

Βηθλεέμ Σάπιου 41:25

2Χ5000

Άνδρες

Χρήστος Παπούλιας/Ανέστης Παπούλιας  30:46

Χαρίτος Χαριτωνίδης/Ευστράτιος Ασπρομάλλης  33:56

Νίκος Σταμούλης/Ιωάννης Ματσούκας  33:59

Γυναίκες

Ανδρομάχη Δούβρη/Κατερίνα Καρανάσιου  45:25

Γεωργία Τουλιάτου/Ελένη Οαμάνη/ικονόμου  1.03:01

Μικτές ομάδες

Τάσος Αριδάς/Δήμητρα Τσαλοκώστα  39:24

Μαρία Βαρβιτσιώτη/Στάθης Κανελλόπουλος  40:28

Χαράλαμπος Πρεβεντάς/Ελενα Καπατσούλια  40:50

4Χ2500

Άνδρες

Διονυσακόπουλος/Κυδωνιάτης/Βασιλόπουλος/Σγούρας  35:40

Καπάι/Πανταζόπουλος/Γασπαρινάτος/Κότσο  36:39

Σίμος/Μάττας/Τουφεκούλας/Καψάλης  37:07

Γυναίκες

Δαγρέ/Παπαγεωργίου/Στασινοπούλου/Κυδωνιάτη  37:51

Νιφόρα/Ζήρου/Μπαρούνη/Κωστή   44:53

Ντάρμα/Ντάρμα/Κοτσάκη/Καρτέρη  1.04:08

Μικτές ομάδες

Αριστείδου/Αρσένης/Κόλλα/Καράμπελας  37:40

Βαγενά/Τσίρου/Απόκης/Λουβή  40:31

Παπαδημητρίου/Παπαδημητρίου/Τσολάκα/Φαράντου  47:14

Βραβεία δόθηκαν και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με τον Φειδιππίδη και το 49ο Δημοτικό Σχολείο να τα κατακτούν άξια.

Ο νικητής στα 10 χλμ. Ντένις Γκιούρα δήλωσε: «Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά όλα πήγαν καλά. Γλιστρούσε λίγο στη διαδρομή αλλά έδωσα όλες τις δυνάμεις μου και τα κατάφερα και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τον εξαιρετικό αγώνα».

Η νικήτρια στις γυναίκες Σοφία Ρήγα είπε: «Χάρηκα πολύ για την πρώτη θέση. Είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο να τρέχω στην πόλη μου και με βοήθησε το γεγονός ότι ξέρω τους δρόμους και τις ιδιομορφίες που έχουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πατρινούς για τη στήριξη τους».

Ο Χρήστος Παπούλιας δήλωσε: «Ήταν ένας καλός αγώνας και για μας αποτέλεσε μία δυνατή προπόνηση. Είχε περισσότερο κόσμο από τον προηγούμενο που έγινε στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που δείχνει ότι τα Street Relays κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου», ενώ ο αδερφός του Ανέστης Παπούλιας, με τον οποίο πήραν την πρώτη θέση στα 2Χ5000 μ. πρόσθεσε:

«Ήταν πολύ καλή διοργάνωση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Τρέξαμε αρκετά γρήγορα και φτάσαμε πολύ κοντά στο ατομικό μας ρεκόρ και θέλω να τονίσω ότι και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε».

Υποστήριξη: SilkTech