Η Παναχαϊκή παίζει όλη τη χρονιά στο σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Δευτέρα, Φεβρουάριος 12, 2018 - 12:00πμ

Με το ντέρμπι της επιβίωσης μεταξύ της Παναχαϊκής και του Παναθηναϊκού που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 (18.00)  θα ολοκληρωθεί η 16η αγωνιστική και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες για παραμονή στην κατηγορία.  Η Παναχαϊκή δεν έχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που για τελευταία φορά νίκησε στον Α΄γύρο την Παναχαϊκή με 3-0 στο Μετς. Ηταν 25 Νοεμβρίου 2017. Η Παναχαϊκή έχει 2 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 10.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος των πατρινών είναι να πάρουν τρίποντο. Ετσι θα μειώσουν στους 5 αλλά ο στόχος είναι να μειώσουν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τους «πράσινους» για να μην υποβιβαστούν απ΄ευθείας, δηλαδή, χωρίς να αγωνιστούν στα πλέι άουτ.

Με την Παναχαϊκή θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ο κεντρικός Τέβιν Φέρελ από την Αγία Λουκία που πήρε τη θέση Νιέβες που αποχώρησε. Ο Φέρελ είχε αγωνιστεί με τον Ηρακλή Χαλκίδας τη σεζόν 2016-17 αλλά αποχώρησε λόγω προβλήματος στο μέση.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Σταύρος Σταματόπουλος είπε: «Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία της Παναχαϊκής όχι για να σωθεί αλλά στο να ελπίζει πως θα σωθεί. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα της χρονιάς. Ολα τα παιδιά είναι βελτιωμένα ατομικά και πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή για την πρώτη μας νίκη. Με τρίποντο θα μειώσουμε τη διαφορά στους 5 βαθμούς και θα είμαστε κοντά στο να πάμε πλέι άουτ. Από εκεί και πέρα θα δούμε. Για την ώρα σκεφτόμαστε μόνο αυτόν τον αγώνα και όχι όλο το δρόμο για την σωτηρία. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ βελτιωμένος και ενισχυμένος αλλά σε αυτά τα ματς μετράει η ψυχή και το θέλω των αθλητών και των ομάδων. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα τον έχουμε κοντά μας στο ματς της χρονιάς».

Ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα ταξιδέψει στην Πάτρα για το τρίποντο και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά από διόμιση μήνες και έναν ολόκληρο γύρο. Οι πράσινοι θέλουν τρίποντο αφενός για να μειώσουν στους 4 βαθμούς την διαφορά από τον Εθνικό που είναι στην 10η θέση και αφετέρου να δώσουν την χαριστική βολή στην Παναχαϊκή για να μην εμπλακεί στα πλέι άουτ.

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στον αγώνα κόντρα στην Κηφισιά που νίκησε με 3-2 για το κύπελλο αγωνίστηκε για πρώτη φορά και με τους τέσσερις ξένους της και έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο αρχηγός Σωτήρης Παναταλέων είπε για τον αγώνα: «Δυστυχώς δύο ιστορικές ομάδες μάχονται για την επιβίωση τους ενώ θα έπρεπε να ήταν έξω από τέτοιες περιπέτειες. Και οι δύο ομάδες έχουν έμπειρους παίκτες και είναι ένας αγώνας που έχει τον χαρακτήρα του τελικού.

Πάντα οι αγώνες με την Παναχαϊκή είναι ντέρμπι. Θέλουμε να νικήσουμε για πολλούς λόγους. Εκτός από τη συγκομιδή βαθμών που ξέρουμε πόσο σημαντική είναι και τι σημαίνει, η επιτυχία θα είναι υπεροπολύτιμη για την ψυχολογία της ομάδας. Μέχρι το τέλος η ομάδα θα χρειαστεί αυτοπεποίθηση και ανεβασμένη ψυχολογία ώστε να χτυπήσει όλα τα ματς και στην κανονική περίοδο και στα πλέι άουτ ώστε να πετύχει το μεγάλο στόχο της παραμονής».

Σε 9 αγώνες των δύο ομάδων στην κατηγορία τις 8 έχει νικήσει ο γηπεδούχος και μόνο μία φορά ο Παναθηναϊκός έχει πάρει «διπλό», τη σεζόν 2016-17 με 3-1. Ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες πρωταθλήματος με 6-3, ενώ έχει και σερί νικών 4-0.

Υποστήριξη: SilkTech