Η Παναχαϊκή κάνει την καλύτερη πορεία της στο Κύπελλο Ελλάδας!

Πέμπτη, Οκτώβριος 7, 2021 - 4:31μμ
Ας κρατήσουν οι χοροί!

Στον 5ο γύρο του 80ού Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η Παναχαϊκή μετά την νίκη της το απόγευμα της Τετάρτης (6/10) επί του Αιγάλεω με 1-0.

Βρίσκεται ήδη στους «24» της διοργάνωσης, στην οποία μετείχαν ή και συνεχίζουν οι 128 ομάδες των τριών εθνικών κατηγοριών.

Η Παναχαϊκή δικαιούται να κάνει όνειρα στην κλήρωση της 5ης φάσης (δεν έχει οριστεί ακόμα, πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα) οι αγώνες της οποίας έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 26-27-28 Οκτωβρίου, ώστε να βρεθεί -γιατί όχι;- στον 6ο γύρο, δηλαδή στους «16». Ακολουθεί ο 7ος προημιτελικός γύρος (των «8»), ο 8ος γύρος με τους δύο ημιτελικούς και ο 9ος με τον τελικό.

Θυμίζουμε πως η Παναχαϊκή απέκλεισε κατά σειρά τον Φωστήρα στον Ταύρο με 2-1, τον Αίαντα στη Σαλαμίνα με 2-0, τον Διαγόρα στα Βραχνέικα με 1-0 και το Αιγάλεω (ομάδα Super League 2) στο γήπεδο της Θύελλας «Φώτης Αραβαντινός» με 1-0. Ακόμα δηλαδή δεν έχει αγωνιστεί στην έδρα της!

H φετινή είναι η 75η συμμετοχή της στο Κύπελλο Ελλάδας. Την καλύτερη πορεία της, μέχρι τους «4» του Κυπέλλου, είχε κάνει δύο φορές στο παρελθόν, την περίοδο 1978-'79 και 1996-'97. Το μεν '79 είχε αποκλείσει Καρδίτσα, Καλλιθέα και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ, ενώ το '97 είχε αποκλείσει τρεις ομάδες (Ολυμπιακό Βόλου, Άρη και Ιωνικό) πριν την αφήσει εκτός τελικού ο Παναθηναϊκός.

Φέτος δηλαδή κάνει ότι δεν πέτυχε ποτέ μέχρι στιγμής στην ιστορία της.

Μόνη εξαίρεση, κατά κάποιον τρόπο, η διοργάνωση το 1949-΄50. Τότε μετείχαν από την πρώτη φάση, όλες οι ομάδες της χώρας, και οι του Τοπικού. Έτσι η Παναχαϊκή απέκλεισε κατά σειρά σε νοκ άουτ παιχνίδια: Πατρέα, Άρη Πατρών, Αστέρα Αμαλιάδας, Αχαϊκή, Θύελλα Πατρών και Απόλλωνα Καλαμών (η πρώτη ομάδα εκτός τοπικού). Αποκλείστηκε 2-0 άνευ αγώνα στους «16» από τον Εθνικό Πειραιώς. Αρχικά αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ αλλά στη συνέχεια αυτό άλλαξε. Η Παναχαϊκή παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη (προσδοκούσε περισσότερα έσοδα). Η ΑΕΚ κατέκτησε τελικά το τρόπαιο.



Η Παναχαϊκή του 1950 με τις έξι προκρίσεις. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Γκίκας, Σαράνης (παράγοντες), Χαρ. Τσαγκαρουσιάνος, Νίκος Κεκάτος, Νικολάτος, Μάκης Βουσδούκος, Βασίλης Χρυσανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Αγγελος Μπεκίρης, Σαμιωτάκης, Σπύρος Βουλγαράκης, Δημητρόπουλος. Καθιστοί οι: Νίκος Τσαγκαρουσιάνος, Νίκος Αποστολόπουλος και Λάκης Βουσδούκος

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech