Η Παναχαϊκή δημιουργεί συμβατικό και ψηφιακό Μουσείο

Σάββατο, Απρίλιος 10, 2021 - 11:32πμ

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 ενόψει της φετινής ιστορικής επετείου των 130 χρόνων από την ίδρυση της, έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία συμβατικού, αλλά και ψηφιακού Μουσείου.

Στόχος είναι η ανάδειξη και η προβολή της ιστορίας, της δράσης και της προσφοράς του Συλλόγου, στην κοινωνία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στα πλαίσια αυτού τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Τμήμα Αχαΐας, ήρθαν σε επικοινωνία με τα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπία Μπάρλου και Δημήτρη Γκαβέρα και παρουσίασαν σπάνιο αρχειακό και ιστορικό υλικό για την ιστορία και τη πορεία της Παναχαϊκής που φυλάσσεται στις αρχειακές συλλογές τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή για την ανάδειξη και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας, και ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό των ΓΑΚ Νόμου Αχαΐας για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο εγχείρημά μας καθώς και για τη διάθεσή τους να μας συνδράμουν με παροχή κατευθυντηρίων οδηγιών σχετικά με τη συλλογή, ταξινόμηση και διάθεση του διαθέσιμου αρχειακού μας υλικού. Από τη μεριά μας δεσμευόμαστε για την καταγραφή του υπάρχοντος αρχείου (έγγραφα, χειρόγραφες επιστολές, πρακτικά γενικών συνελεύσεων κ.α.) του Συλλόγου μας προς ενημέρωση του Εθνικού Ευρετηρίου Αρχείων. Ευελπιστούμε με την άρση των περιοριστών μέτρων ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 σε στενότερη συνεργασία.

«Το μουσείο θα προσφέρει ψηφιακή ξενάγηση και online δραστηριότητες για το κοινό

(virtual tour, virtual rooms,archives, exhibitions, events, publications, museum shop, educational programmes)»

Να θυμίσουμε ότι για την πραγματοποίηση αυτού του τολμηρού εγχειρήματος απευθυνόμαστε στον κάθε Πατρινό, στον κάθε φίλαθλο, που ενδεχομένως έχει στην κατοχή του υλικό χρήσιμο για το Μουσείο να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας, ώστε να γίνει καταγραφή και αξιολόγηση του υλικού αυτού. Αυτονόητη είναι η αναφορά στην πηγή προέλευσης, κάθε αντικειμένου (πρωτότυπο ή σε αντίγραφο) που θα χρησιμοποιηθεί.

Υπεύθυνοι :

Ολυμπία Μπάρλου

Δημήτρης Γκαβέρας

Τηλέφωνο : +30.2610.222.777 & 2610.931.982».

Υποστήριξη: SilkTech