Η Οσάκα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου – Δείτε το top-5

Παρασκευή, Ιανουάριος 14, 2022 - 8:00πμ
Η Ναόμι Οσάκα

Πριν ένα χρόνο η Ναόμι Οσάκα προκαλούσε σοκ στον κόσμο με την αποχώρησή της από το γαλλικό Όπεν για ψυχολογικούς λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το 2021 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τον ίδια. Αντιθέτως, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes ήταν τέλεια, αφού η Γιαπωνέζα τενίστρια είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια του κόσμου, κερδίζοντας το ποσό των 57,3 εκατ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό το ποσό προέρχεται από χρηματικά έπαθλα και χορηγίες και είναι, επαναλαμβάνουμε, το μεγαλύτερο που κέρδισε οποιαδήποτε αθλήτρια μέσα στο 2021. Γεγονός που επιβεβαιώνει και το πόσο σημαντικό μέγεθος είναι στο τένις και γενικά στον αθλητισμό η Οσάκα, η οποία έχει κατακτήσει 4 Grand Slam στην καριέρα της.
Από εκεί και πέρα, στη 2η θέση είναι η Αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς με 45,9 εκατ. δολάρια και στην 3η η αδερφή της, Βένους Γουίλιαμς, με κέρδη 11,3 εκατ. δολάρια μέσα στο 2021. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν η Αμερικανίδα γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς με κέρδη που έφτασαν στα 10,1 εκατ. δολάρια και η Ισπανίδα τενίστρια Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα με 8,8 εκατ. δολάρια.

Υποστήριξη: SilkTech