Η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει για το Πεκίνο

Τετάρτη, Οκτώβριος 20, 2021 - 1:03μμ
Ολυμπιακή Φλόγα

Το Ιερό Φως του Ολυμπισμού έφερε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Ολυμπιονίκης Εύη Μωραϊτίδου, η Κινέζα Ολυμπιονίκης Li Nina και τον βωμό άναψε η πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Παρασκευή Λαδοπούλου.

Την Ολυμπιακή Φλόγα παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΕΟΕ η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου ενώ το χορό των Ιερειών εμπνεύστηκε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου σε μουσική σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα. Τους ύμνους ερμήνευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ευθύνη της Τελετή είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδη και Τελετάρχης ήταν ο Κώστας Πανταζής.


Tην Τελετή παρακολούθησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Το Πεκίνο γράφει ιστορία καθώς γίνεται η πρώτη πόλη που θα έχει διοργανώσει Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς δίνοντας σας τη Φλόγα, γινόμαστε και εμείς μέρος αυτής της ιστορίας.


Σας παραδίδουμε εδώ, στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου αναβίωσαν το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το ιερό Φως του Ολυμπισμού. Για να το μεταφέρετε στη μακρινή αλλά πανέμορφη χώρα σας και να συνεχίσει στο υπόλοιπο μέρος του ταξιδιού του, να εκπέμπει τα μηνύματα της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης.


Και μπορεί η πανδημία να μας εμπόδισε να γίνουν οι Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσία κόσμου, αλλά είμαι σίγουρος ότι η επιτυχημένη και ασφαλής διοργάνωση των Αγώνων, θα αποτελέσουν μία ακόμα νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στον κορωνοϊό.»


Ο Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2022» Υu Zaiqing  είπε: «Η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να μαίνεται παγκοσμίως. Σύμφωνα με την αρχή του να βάζουμε πάντα τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων στο επίκεντρο, θα έχουμε μια διαφορετική αλλά καινοτόμο ανάδειξη της Ολυμπιακής φλόγας και Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, που θα συνδυάζει την παράδοση και την πραγματικότητα.


Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 θα ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου 2022. Δεσμευμένοι σε μια πράσινη, χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτή και καθαρή προσέγγιση στην προετοιμασία και τη φιλοξενία των Αγώνων, θα παραδώσουμε έναν εξορθολογισμένο, ασφαλή και υπέροχο Αγώνα, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος και την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας με κοινό μέλλον.»


Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε χωρίς την παρουσία κοινού για λόγους προστασίας από τον Covid-19.

Υποστήριξη: SilkTech