Η Νόρα Δράκου και η 3η της Ολυμπιάδα

Παρασκευή, Οκτώβριος 9, 2020 - 1:28μμ

Δεν συνηθίζεται, δεν είναι εύκολο, ένας αθλητής να πετυχαίνει την πρόκρισή του σε μια Ολυμπιάδα, τουναντίον είναι πολύ δύσκολο και για κάποιους ανεκπλήρωτος στόχος ζωής.

Η Νόρα Δράκου ανήκει στην άλλη κατηγορία. Την elite. Την κατηγορία των ελαχίστων, αυτών δηλαδή που πήγαν σε μια Ολυμπιάδα, ξαναπήγαν, κι όπως όλα δείχνουν θα ...ματαξαναπάνε!
Η κορυφαία πατρινή κολυμβήτρια όλων των εποχών και η 2η πιο γρήγορη όλων των εποχών στην Ελλάδα, θα κυνηγήσει την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι (Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος!).
Η Πατρινή πρωταθλήτρια που ειδικεύεται στις μικρές αποστάσεις στο ύπτιο και το ελεύθερο είναι μία σταθερή αξία για την ελληνική κολύμβηση. Μετράει ήδη δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο το 2016 ενώ έχει κατακτήσει μία τέταρτη και δύο πέμπτες θέσεις σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2012, 2016) και μία όγδοη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015. Επίσης, έχει κατακτήσει στο σύνολο έξι μετάλλια (1 χρυσό, 3 αργυρά, 2 χάλκινα) σε ατομικά αγωνίσματα στους μεσογειακούς αγώνες του 2009, του 2013 και του 2018.
Και βέβαια είναι δεκάδες τα πανελλήνια ρεκόρ που έχει πετύχει κι ακόμα περισσότεροι οι πανελλήνιοι τίτλοι της.
Η Νόρα Δράκου μίλησε στο Sports Voice για την εξέλιξη της προετοιμασίας της:
«Η αλήθεια είναι ότι βρίσκομαι σε περίοδο αναπροσαρμογής. Όχι τόσο στόχων, γιατί ο στόχος παραμένει ένας και είναι η Ολυμπιάδα του Τόκιο, όσο ψυχολογικής αναπροσαρμογής. Η ακύρωση των Αγώνων και η μετάθεσή τους για το 2021 σε συνδυασμό με την ευρύτερη κατάσταση αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς, για εμένα, τουλάχιστον, είναι πρωτόγνωρη. Μετά την άρση της απαγόρευσης που ίσχυσε από τον Μάρτιο, έχω ξεκινήσει δυναμικά. Εκτιμώ πως θα είναι μια μεγάλη χρονιά αυτή!
Πρώτος μου στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο και αμέσως μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα στο Sports Voice που κυκλοφορεί!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech