Η ΝΕΠ έχασε 15-9 στον Άλιμο κι έμεινε εκτός F4 Κυπέλλου

Πέμπτη, Ιανουάριος 19, 2023 - 12:00πμ
Δεν τα κατάφερε

Με φόντο την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson υποδέχθηκε τη ΝΕ Πατρών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου και έλαβε χώρα ένα δυνατό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου να παίρνει τη νίκη με 15-9 μαζί και μια ιστορική πρόκριση στο FINAL 4 της διοργάνωσης στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση!

Στο ξεκίνημα του αγώνα, η Μαργαρίτα Μπιτσάκου έπαιξε σωστή άμυνα στα 2μ, και κέρδισε επιθετικό, ενώ στη συνέχεια η Λένα Μιχαΐλοβιτς με δύσκολη προσπάθεια από την περιφέρεια άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης στο 6:00. Λίγο μετά, η Κουρέτα κέρδισε αποβολή για τη ΝΕΠ, όμως το λιγότερο ήταν αποτελεσματικό για τη γηπεδούχο ομάδα. Ακολούθησε απόκρουση της Λάζαρη σε σουτ από την περιφέρεια, με τη ΝΕΠ του Μιχάλη Λαζαρίδη να παίζει ζώνη ανάμεσα, για να μην περάσει η μπάλα στην Αλεξάνδρα Ασημάκη. Στο 2:24 η Μπαλάτσα είδε την Πετάση, η οποία ύστερα από μπάσιμο ισοφάρισε σε 1-1 για τις Πατρινές.

Μετέπειτα, η Λογοθέτη σούταρε ωστόσο είχε δοθεί επιθετικό στα 2μ. και αυτό το αξιοποίησε η Μαρία Μπαλάτσα που έφυγε στην κόντρα και σκόραρε για το 1-2, όμως στο 1:38 με δυνατό σουτ, η Σήλια Λογοθέτη έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2). Αμέσως μετά, η ΝΕΠ κέρδισε παραπάνω στα 2μ. και εκεί η Ανδρουτσέλη βρήκε δίχτυα για το 2-3 στο 1:00. Σε παίκτη παραπάνω που κέρδισε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, ωστόσο, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ ισοφάρισε από ασίστ της Χαλδαίου και εκτέλεση της Λογοθέτη από το πρώτο δοκάρι για το 3-3, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Λάζαρη απέκρουσε και με μεγάλη πάσα έδωσε στην Ασημάκη, η οποία πέρασε τη μπάλα στη Μιχαΐλοβιτς σε κόντρα 2/1, με την Αυστραλή να βάζει μπροστά τον ΆΛΙΜΟ ΝΑΣ με 4-3. Εν τούτοις, με ωραία λόμπα η Βικτώρια Ζοφώλη κατάφερε αμέσως μετά να ισοφαρίσει σε 4-4, όμως ύστερα από ποινή που κέρδισε η Ευδοκία Τσιμάρα, η Νεφέλη Χαλδαίου κατάφερε να βρει δίχτυα για το 5-4. Στη συνέχεια, η Ασημάκη κέρδισε ποινή, ωστόσο η εκτέλεση της ίδιας από το δεύτερο δοκάρι υπό πίεση πέρασε ελάχιστα εκτός, ενώ στην αντίπερα όχθη η Κουρέτα κέρδισε ποινή για τη ΝΕΠ και στο παραπάνω των Πατρινών η Λάζαρη απέκρουσε το σουτ της Ευφροσύνης Τσιμάρα. Έτσι, στην εξέλιξη της φάσης, ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, η Ευδοκία Τσιμάρα σκόραρε για το 6-4 από την περιφέρεια. Εν τούτοις, με ωραία λόμπα από την περιφέρεια η Όλγα Μοίραλη μείωσε σε 6-5 στο 2:30 του δεύτερου οκταλέπτου. Στο 1:23, η Τσιμάρα με έξυπνο μπάσιμο και πάσα της Χαλδαίου κέρδισε το πέναλτι και η Μαργαρίτα Μπιτσάκου απέδειξε την εκτελεστική της δυνότητα για το 7-5 του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ Betsson. Στη συνέχεια η Κουρέτα κέρδισε παραπάνω, όμως η Λάζαρη έδιωξε σε κόρνερ, όμως μετά την επαναφορά η Μαρία Μπαλάτσα σκόραρε με δυνατό σουτ για το 7-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Κουρέτα κέρδισε ποινή στα 2μ. χωρίς τη μπάλα και η ίδια από κοντά σκόραρε για το 7-7 στο 6:40 για τη ΝΕΠ, όμως άμεσα με οξυδέρκεια και όμορφη λόμπα η Έλενα Πάτερου έβαλε ξανά μπροστά τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ με 8-7. Μάλιστα, από ποινή που κέρδισε η Μιχαΐλοβιτς στην περιφέρεια, η Νεφέλη Χαλδαίου σκόραρε με εντυπωσιακό σουτ δοκάρι και μέσα για το 9-7. Αμέσως μετά, η ΝΕΠ κέρδισε παραπάνω, όμως το σουτ της Μαρίας Μπαλάτσα ακούμπησε το δοκάρι και πέρασε εκτός. Στην επόμενη φάση, η Λάζαρη έκανε την απόκρουση του αγώνα σε τετ α τετ της Κουρέτα, με την ένταση να έχει αυξηθεί αναμενόμενα μέσα και έξω από το νερό. Λίγο αργότερα, με φοβερή συνεργασία Χαλδαίου – Τσιμάρα, η δεύτερη σκόραρε ξανά για το 10-7 στο 2:11, με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ να παίρνει προβάδισμα +3 αλλά και το μομέντουμ. Η ΝΕΠ είχε πνοή και αμέσως μετά η Ανδρουτσέλη μείωσε σε 10-8 στο 1:58 από δύσκολη γωνία, ενώ στην επόμενη φάση η Γιαννακέα έκανε σημαντική απόκρουση για τις Πατρινές. Εν τούτοις, από κλέψιμο της Πάτερου, Μιχαΐλοβιτς και Ασημάκη έφυγαν στην κόντρα και η αρχηγός του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ τελείωσε τη φάση ιδανικά για το 11-8 στο 0:36, ενώ στο τελείωμα του οκταλέπτου η Λυκοθανάση κέρδισε ποινή στην κόντρα και κράτησε τη μπάλα, με την περίοδο να ολοκληρώνεται.

Στο σπριντ, η Μιχαΐλοβιτς πήρε τη μπάλα ύστερα από τζάμπολ και ο Βαγγέλης Πάτερος κάλεσε τάιμ άουτ για να οργανώσει τον παίκτη παραπάνω: Εκεί η Μιχαΐλοβιτς είδε την Ασημάκη στο δεύτερο δοκάρι και η θρυλική φουνταριστός σκόραρε για το 12-8 του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, ενώ με μακρινό σουτ, η Ιωάννα Λυκοθανάση έγραψε το 13-8 λίγο αργότερα. Παρ’όλα αυτά, η Μαρία Μπαλάτσα ύστερα από κόντρα φάουλ βρήκε χώρο και σε τετ α τετ μείωσε σε 13-9 στο 6:10. Κι όμως, η Μιχαΐλοβιτς είχε άλλη άποψη και με λόμπα αμέσως μετά έγραψε το 14-9 στο 5:48 για τη γηπεδούχο ομάδα. Στο 3:27 η Ασημάκη με τρίπλα ανάμεσα σε δύο κέρδισε ποινή και ο Βαγγέλης Πάτερος κάλεσε τάιμ άουτ: Στο παραπάνω, η Λυκοθανάση με υπερπροσπάθεια από το δοκάρι έγραψε το 15-9 στο 3:08.

Στο 1:57 η Μαργαρίτα Μπιτσάκου κέρδισε πέναλτι με ωραία κίνηση, όμως η εκτέλεση της Τσιμάρα δεν πέρασε τη γραμμή σύμφωνα με τους διαιτητές.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 4-2, 4-1
ΑΛΙΜΟΣ Ν.Α.Σ. BETSSON (Βαγγέλης Πάτερος): Λάζαρη, Χαλδαίου 2, Κοβάσεβιτς, Πιοβάν, Λυκοθανάση 2, Πάτερου 1, Ασημάκη 2, Λογοθέτη 2, Μιχαϊλοβιτς 3, Μαργαρίτα Μπιτσάκου 1, Ευδοκία Τσιμάρα 2, Χέλμη, Καραγιάννη, Κύρκου, Αφ. Μπιτσάκου.
ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη 2, Ζοφώλη 1, Λέβι, Ευφρ. Τσιμάρα, Μ.Μπαλάτσα 3, Μαρία Πετάση 1, Κουρέτα 1, Μοίραλη 1, Ν.Μπαλάτσα, Δήμητρα Κοντάκου, Παρασκευοπούλου, Στέενμπεεκ, Μιχαλάτου, Κεπενού.
Διαιτητές: Κατσώνης, Κωνσταντινίδης
Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech