Η λειψανδρία στην ελληνική πυγμαχία και η μελαγχολική σύγκριση

Τετάρτη, Μάρτιος 14, 2018 - 12:28μμ

Η κίνηση «Ελληνική Αναγέννηση Πυγμαχίας» που στηρίζεται από σωματεία που βρίσκονται σε ρήξη με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, εξέδωσε την πιο ανακοίνωση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων που έγινε στην Αθήνα:
«Μόνο 5 κατηγορίες από τις 20 συνολικά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων - νεανίδων, διεξήχθησαν με τον αριθμό 8 πυγμάχων, ώστε να μπορούν οι νικητές να πάρουν τα μόρια που δίνει η πολιτεία για είσοδο στο Πανεπιστήμιο, αλλά δυστυχώς η ΕΟΠ μιλάει για ρεκόρ συμμετοχής.
- Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και για άλλη μια χρόνια ενώ υπάρχει η δυνατότητα, 60 θέσεις χάνουν το δικαίωμα των μορίων λόγο μη επαρκούς συμμετοχής αθλητών στην πυγμαχία.
- Οι αθλητές δηλαδή επιλέγουν να χάσουν τα πολυπόθητα μόρια και να μην δηλώνουν συμμετοχή γυρίζοντας ουσιαστικά την πλάτη στην Διοίκηση Γαζή - Τρικαλιώτη με την πολιτική που εφαρμόζει εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια.
- Ενώ υπάρχουν πάνω από 60 σωματεία στην δύναμη της ΕΟΠ, στο φετινό πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή μόνο τα μισά, αποδεικνύοντας ότι δεν εμπιστεύονται την παρούσα Διοίκηση. Αλλά πως να την εμπιστευτούν όταν ζητά χρήματα από τους αθλητές και τα σωματεία για να διοργανώσει τους αγώνες, παρόλο που πολλάκις έχει εξαγγείλει την παρουσία επιχειρηματιών οι οποίοι θα καλύπτουν τα εν λόγω έξοδα.
- Η διοίκηση της ΕΟΠ διοργανώνοντας, απλά και μόνο τους αγώνες, θεωρεί ότι κάνει στο ακέραιο το καθήκον της και δεν αντιλαμβάνεται ότι κυρίαρχη υποχρέωσή της, απέναντι στους αθλητές και τα σωματεία, είναι να δώσει κίνητρα, να δημιουργήσει περιβάλλον εμπιστοσύνης, να εμφυσήσει το πνεύμα της δημιουργίας και του κοινού στόχου, να εμπνεύσει με την ανιδιοτελή της στάση, να χαράξει ξεκάθαρο όραμα και να οργανώσει το άθλημα με όρους ισονομίας κι αξιοκρατίας στηρίζοντας όλα τα σωματεία και όλους τους αθλητές.
- Αντ' αυτών η "νέα" διοίκηση των τελευταίων 13 χρόνων, πανηγυρίζει πάνω στα ερείπια, που δυστυχώς για εκείνη, η ίδια δημιούργησε.

Υ.Γ.
Ταυτόχρονα με το πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα πυγμαχίας έγινε και το αντίστοιχο του τάε κβον ντο στην Πάτρα και της πάλης στην Θεσσαλονίκη. Στο πυγμαχικό μετείχαν 71 έφηβοι και νεάνιδες. Στο «Τόφαλος» αγωνίστηκαν περίπου 600 αθλητές τάε κβον ντο, ενώ στο πρωτάθλημα πάλης στην Πολίχνη περισσότεροι από 250. Το κορυφαίο, πιο συναρπαστικό, πιο ιστορικό και διαχρονικά πιο δημοφιλές άθλημα με σωματική επαφή, είναι πια ο φτωχός συγγενής των μαχητικών αθλημάτων. Αυτό λένε τα νούμερα.
ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech